Skip to main content

Τέσσερις χρυσοθήρες συνελήφθησαν στη Δράμα

Αναζητούσαν χρυσά νομίσματα στο δ.δ. Ποταμών, στα βόρεια ορεινά της Δράμας, αλλά έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας τέσσερα άτομα, που κατηγορούνται τώρα για παράβαση του νόμου περί Αρχαιοτήτων.
«Σαφάρι» για αναζήτηση χρυσών νομισμάτων έκαναν σήμερα τα ξημερώματα (25/5) τέσσερις ημεδαποί, σε αγροτική περιοχή του δ.δ. Ποταμών Δράμας, όμως κατέληξαν στο κρατητήριο, αφού συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου.

Οι τέσσερις χρυσοθήρες (από 35 έως 58 ετών) επέβαιναν, με όλο τους τον εξοπλισμό, σε Ι.Χ. όχημα στο οποίο συνοριακοί φρουροί έκαναν έλεγχο, στις 3.30 π.μ. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο αυτοκίνητο τέσσερις ανιχνευτές μετάλλων (χωρίς τα απαιτούμενα δελτία κατοχής εκ μέρους των επιβατών), τέσσερα σκαπτικά εργαλεία, 11 μπαταρίες για ανιχνευτές μετάλλων και τρία ζευγάρια ακουστικών –τα οποία και κατέσχεσαν.

Ο εξοπλισμός αυτός (φωτό) είχε χρησιμοποιηθεί από τους συλληφθέντες για την αναζήτηση χρυσών νομισμάτων σε αγρό της περιοχής.
Οι τέσσερις θα προσαχθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, κατηγορούμενοι για Παράβαση του νόμου Περί Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ZENITH