Skip to main content

Τεστ κόπωσης και για τις ασφαλιστικές

Διασταυρωμένες πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι στην Τράπεζα Ελλάδας, υπάρχει η σκέψη, μαζί με τις τράπεζες, από τεστ κόπωσης να περάσουν και τις ασφαλιστικές εταιρίες.
Και οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να ετοιμάζονται για τεστ ελέγχου αντοχής, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Διασταυρωμένες πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι στην Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία αναλαμβάνει ενεργότερο εποπτικό ρόλο και στη συγκεκριμένη αγορά (σ.σ των ασφαλιστικών εταιριών) υπάρχει η σκέψη το Σεπτέμβριο, μαζί με τις τράπεζες, από τεστ κόπωσης να περάσουν και τις ασφαλιστικές εταιρίες, καθώς πληθαίνουν τα ερωτηματικά σχετικά με την πραγματική οικονομική τους κατάσταση, ειδικά σε ό,τι αφορά στα αποθεματικά τους, που είναι και το πιο ευαίσθητο σημείο τους.

Οι ίδιες πληροφορίες, θέλουν τον διοικητή της ΤτΕ κ. Γιώργο Προβόπουλο να έχει λάβει μάλιστα τις οριστικές του αποφάσεις για τη διενέργεια του τεστ και να απομένουν μόνο οι προετοιμασίες για την υλοποίηση του. Όπως είναι φυσικό, μετά από αυτή την εξέλιξη, θα βγουν κι άλλοι “σκελετοί” από ντουλάπια, αλλά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας θεωρούν ότι τώρα είναι η ευκαιρία για να ξεκαθαρίσει μια και καλή το τοπίο.

ZENITH