Skip to main content

Τεστ… ΠΑΠ στο Δήμο Θεσσαλονικης

Ο Δήμαρχος Παπαγεωργόπουλος δεν έκτισε το νέο δημαρχιακό μέγαρο για να το χαρεί άλλος, έτσι ετοιμάζεται εδώ και καιρό για τις δημοτικές εκλογές, αν και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα ασχοληθεί μ
Της Μελίνας Καραπαναγιωτιδου
melkar4@yahoo.gr


Ο Δήμαρχος Παπαγεωργοπουλος δεν έκτισε το νέο δημαρχιακό μέγαρο για να το χαρεί άλλος, έτσι ετοιμάζεται εδώ και καιρό για τις δημοτικές εκλογές, αν και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα ασχοληθεί με το θέμα, μετά το συνέδριο του κόμματος κι όταν αρχίσουν «τα μπάνια του λαού».

Στους πολιτικούς «μαχαλάδες» της Θεσσαλονίκης έχουν ακουσθεί τόσες πολλές ιστορίες γαλάζιου χρίσματος για το «μητροπολιτικό» δήμο, που όταν ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοινώσει την απόφασή του, πολλοί θα την έχουν προεξοφλήσει. Τελευταία στο παιχνίδι των υποψηφίων…υποψηφίων, μπήκαν και επιχειρηματίες, όπως ο πρώην πρόεδρος των βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Ευθυμιάδης, γεγονός που δεν εντυπωσίασε, διότι στις επιτροπές της διοικούσας διορίστηκαν κι άλλοι του χώρου, όπως ο κ. Σιμόπουλος, φίλος του Σαμαρά από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης. Όμως μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουν προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις ή στην κοινωνία λόγω χαμηλής αναγνωρισιμότητας.

Ο Δήμαρχος Παπαγεωργόπουλος δεν φαίνεται να «ιδρώνει» γι αυτούς, αλλά να είναι έξω φρενών με τα κομματικά στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη που διαδίδουν ότι δεν πρόκειται να λάβει το χρίσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναρωτιέται γιατί δεν σταματούν οι ψίθυροι... αποδόμησής του, και γιατί υπάρχουν τόσο αυτοκαταστροφικές τάσεις στο κόμμα που υπηρετεί. Μάλιστα  συνεργάτες του έλεγαν ότι η πολεμική σε βάρος του, άρχισε επί των ημερών του πρώην προέδρου Φραντζή και πολύ πριν προκύψει η υπεξαίρεση των εκατομμυρίων από τα ταμεία του Δήμου του. Για το θέμα αυτό συνεχίζει να απαντά, ότι με τόσο μεγάλο έργο που επιτέλεσε - και παρά τις λαμογιές κάποιων τους οποίους οδήγησε ο ίδιος, όπως υποστηρίζει, στη δικαιοσύνη - τελικά οι Θεσσαλονικείς θα τον επιβραβεύσουν και θα τον επιδοκιμάσουν εμπράκτως στην κάλπη.

Όσο για τον βουλευτή Γκιουλέκα, μάλλον δεν θα τα βάλει με τον κ Παπαγεωργόπουλο (ούτε με κανέναν άλλο, όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα πορεία του). Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Voria.gr και της υπογράφουσας ξεκαθάρισε ότι γι αυτόν έχει μεγάλη σημασία και αξία η σχέση του με τον Δήμαρχο και πολιτικό του μέντορα και δεν πρόκειται να την διαταράξει όσο κι αν πιεσθεί.

Συνεπώς, στους δυο, μπορεί να κερδίσει ο…τρίτος  κι αυτός ενδέχεται να είναι ο Σταύρος Καλαφάτης, που παρέμεινε ουδέτερος μέχρι τέλους στην πρόσφατη προεκλογική διαδικασία για ανάδειξη αρχηγού στη ΝΔ, άσε που είναι φίλος και του νυν προέδρου της Διοικούσας. Έτσι, αν οπωσδήποτε πρέπει να… αλλάξει ο υποψήφιος της ΝΔ τότε, ο πρώην υπουργός Μακεδονίας Θράκης και πρώην δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Παπαγεωργοπουλου, θα  «προωθηθεί» σε χρόνο ρεκόρ,  αφού εκτιμάται ότι μπορεί να συσπειρώσει Μπακογιαννικούς-Καραμανλικούς-Σαμαρικούς και…ΠΑΟΚτσήδες.

ZENITH