Skip to main content

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στην Παιδεία

Συναντήσεις με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών έχει από το πρωί η υπουργός Παιδείας, στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων για τις αλλαγές που φέρνει στην εκπαίδευση το νέο πολυνομοσχέδιο.
Συναντήσεις με τις Ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης έχει από το πρωί η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων από την εκπαιδευτική κοινότητα για τις αλλαγές που φέρνει στην εκπαίδευση το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή.

Όπως τόνισε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας η υπουργός, σχετικά με την κατάργηση της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν «μπορούσαμε να έχουμε κενές 20.000 θέσεις και να σπρώχνουμε τα παιδιά σε άλλες κατευθύνσεις, όπως σε ιδιωτικά κολέγια και πανεπιστήμια του εξωτερικού. Εφόσον δεν έχει αποτέλεσμα η κατάργηση του 10, τότε θα πρέπει να κατευθυνθούμε στις συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ ».

Όσον αφορά στη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί, σημείωσε πως «φέτος θα πάμε τον Σεπτέμβρη με 17.000 λιγότερες προσλήψεις ωρομισθίων και αναπληρωτών απ’ ό,τι τις άλλες χρονιές και οι τάξεις θα πρέπει να λειτουργήσουν», καθώς θα πρέπει να υπάρξει σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

«Το νομοσχέδιο αφορά στο σχολείο και τη λειτουργία του, ενώ η ΟΛΜΕ μεταφέρει το πρόβλημα στις προσλήψεις και στους ωρομίσθιους», πρόσθεσε η υπουργός, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο, από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει για τις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο, ενώ η ΟΛΜΕ  έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί. Η ΟΛΜΕ, μάλιστα, με χθεσινή της ανακοίνωση υποστηρίζει ότι με το νέο σύστημα διορισμών δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση σε δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι για πολλά χρόνια «μαζεύουν προϋπηρεσία ώρα την ώρα, εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα».

ZENITH