Skip to main content

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στο υπουργείο Μεταφορών

Τουλάχιστον 200 επαγγελματίες είναι συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο και ανά διαστήματα επιχειρούν να μπουν στο κτίριο. Στη Θεσσαλονίκη συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας ο αποκλεισμός των διυ
Νέα κρίσιμη συνάντηση διεξάγεται σήμερα στο υπουργείο Μεταφορών, αυτή τη φορά ανάμεσα σε εκπροσώπους των ιδιοκτητών ΦΔΧ και τον ίδιο τον υπουργό, Δημήτρη Ρέππα.

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα έξω από το υπουργείο, καθώς από το πρωί συγκεντρωμένοι είναι τουλάχιστον 200 επαγγελματίες, που αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση, διαμαρτύρονται και ανά διαστήματα επιχειρούν να μπουν στο κτίριο. Επικρατεί ένταση και λίγο νωρίτερα έγινε χρήση χημικών από την αστυνομία.

Οι απεργοί εμφανίζονται αμετακίνητοι μέχρι τέλους. Αν και εκατοντάδες βυτιοφόρα βρίσκονται ήδη έξω από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου και Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη, στην πλειοψηφία τους οι ιδιοκτήτες δηλώνουν «φαντάροι» μετά την επιστράτευση και αρνούνται να προχωρήσουν στη διακίνηση καυσίμων.

Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας ο αποκλεισμός των διυλιστηρίων, καθώς βυτιοφορείς παρέμειναν στις εγκαταστάσεις, μη επιτρέποντας τον εφοδιασμό βυτιοφόρων και φορώντας μπλούζες που έγραφαν «ή ταν ή επί τας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το χώρο των διυλιστηρίων, περιστασιακά σημειώθηκαν μικροεντάσεις, τη στιγμή που η αστυνομία τηρεί διακριτική παρουσία, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να βρίσκονται σε αρκετή απόσταση από το χώρο.

Εν τω μεταξύ, «στεγνές» από καύσιμα έχουν μείνει πολλές περιοχές της χώρας, ενώ οι πρώτες ελλείψεις στο ράφι έχουν γίνει ήδη ορατές, καθώς εντείνονται τα προβλήματα στην τροφοδοσία των αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε όλη την επικράτεια.

ZENITH