Skip to main content

Τεταμένο το κλίμα στην αγορά αλεύρων

Σε πλήρη αναταραχή βρίσκεται η αγορά αλεύρων, λόγω των επικείμενων αυξήσεων που αναμένεται να επιβάλλουν οι αλευροβιομηχανίες.
Σε πλήρη αναταραχή βρίσκεται η αγορά αλεύρων, λόγω των επικείμενων αυξήσεων που αναμένεται να επιβάλλουν οι αλευροβιομηχανίες, ενώ ήδη κάποιοι αρτοποιοί κατήγγειλαν πως έλαβαν τιμολόγια με ανατιμήσεις έως και 20% και ότι οι προμηθευτές τους έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο και για νέα αύξηση. Από την πλευρά του το υπουργείο διατυμπανίζει πως δεν θα δεχθεί αδικαιολόγητες αυξήσεις, ενώ ήδη οι αλευροβιομήχανοι έχουν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όπως τονίζουν ωστόσο οι αλευροβιομήχανοι, θα υπάρξει αύξηση κατά 10 λεπτά, την οποία χαρακτηρίζουν επιβεβλημένη, καθώς αγοράζουν ακριβά τόσο από το εξωτερικό όσο και από την εγχώρια αγορά. Από την πλευρά του το υπουργείο υποστηρίζει ότι η αύξηση δεν θα είναι μεγαλύτερη του 1%.

Αυτεπάγγελτη έρευνα για τις τιμές αλεύρων

Στο μεταξύ σε αυτεπάγγελτη έρευνα, για τις ενδεχόμενες συντονισμένες πρακτικές που ακολουθούν οι αλευροβιομήχανοι στις τιμές των προϊόντων τους, φαίνεται να προχωράει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκονται οι δηλώσεις και ανακοινώσεις στις οποίες έχουν προβεί το τελευταίο διάστημα εκπρόσωποι των Συνδέσμων των ελληνικών αλευροβιομηχανιών, οι οποίοι έκαναν λόγω για επικείμενες «αναγκαίες» αυξήσεις έως και 30% στις τιμές του αλεύρου.

Στο πλαίσιο της έρευνας που φέρεται να έχει ξεκινήσει έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία, από τα οποία καταγράφονται εναρμονισμένες πρακτικές.

ZENITH