Skip to main content

Τεχνογνωσία για την πάταξη της φοροδιαφυγής προσφέρει η Βρετανία

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Βρετανό ομόλογό του για την εξέλιξη των διαβουλεύσεων με τους εταίρους στην ευρωζώνη για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

Την πρόθεση της βρετανικής κυβέρνησης να παρέχει στην Ελλάδα τεχνογνωσία για την ενίσχυση των φοροελεγκτικών μηχανισμών και την πάταξη της φοροδιαφυγής εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Βρετανό ομόλογό του για την εξέλιξη των διαβουλεύσεων με τους εταίρους στην ευρωζώνη για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, ενώ ο κ. Κάμερον έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξη των συζητήσεων.

Παράλληλα, στη συνάντηση των δύο ανδρών, που έγινε σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκε και το ζήτημα των εξελίξεων στην Ουκρανία και η ανάγκη διασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, βρετανικές πηγές εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας συμφώνησε πως η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά τη συμφωνία του Μίνσκ πριν επανεξεταστεί το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων. «Ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Κάμερον ότι η Ελλάδα επιθυμεί να διατηρήσει την ενότητα της ΕΕ έναντι της ρωσικής επιθετικότητας» σημείωναν οι βρετανικές διπλωματικές πηγές.

ZENITH