Skip to main content

Τεχνοκράτες της Κομισιόν έδωσαν «μορφή» στο πακέτο

Με την παρέμβαση τεχνοκρατών της Κομισιόν αρχίζει να παίρνει συγκεκριμένο χαρακτήρα και περιεχόμενο το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει στο Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση.

Με την παρέμβαση τεχνοκρατών της Κομισιόν, κυριολεκτικά στο παρά 5', αρχίζει να παίρνει συγκεκριμένο χαρακτήρα και περιεχόμενο το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει στο Eurogroup - όποτε και αν αυτό γίνει - η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, στελέχη της ΕΕ «επιστρατεύθηκαν» τις τελευταίες ώρες για να προσαρμόσουν τις ελληνικές προτάσεις κατά τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν πιθανότητες να πάρουν το «πράσινο φως» από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τρόπος με τον οποίο ήταν γραμμένο το ελληνικό υπόμνημα είχε από ελάχιστες έως και ...καθόλου πιθανότητες να «περάσει». Κι αυτό, προς στιγμή, προκάλεσε πανικό στους κόλπους των Βρυξελλών, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί στο μεταξύ ότι η ελληνική πλευρά έχασε κι έναν βασικό σύμμαχο: ο λόγος αφορά στη γαλλική τράπεζα Lazard, η οποία, μέχρι πρότινος, παρείχε δωρεάν τις συμβουλές της στην ελληνική κυβέρνηση.

Το κλίμα, πάντως, άρχισε να αλλάζει από την Παρασκευή, όταν η Αθήνα αποφάσισε να ζητήσει την βοήθεια των «ειδικών». Κι αυτή ήταν η κίνηση - καταλύτης που έκανε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να μιλήσει και πάλι με αισιοδοξία για το μέλλον της Ελλάδας.

Η παρέμβαση των τεχνοκρατών της Κομισιόν επίσπευσε τις διαδικασίες και έδωσε μια μορφή στο ελληνικό πακέτο, που την χρειαζόταν για να γίνει αποδεκτό από τους δανειστές. Το πρόβλημα είναι ότι ακολουθεί το Πάσχα των Καθολικών και είναι δεδομένο ότι τις επόμενες μέρες δεν θα γίνει τίποτα...

ZENITH