Skip to main content

Θ.Χαντζής: Επενδύσεις 57 εκατ. ευρώ στην εξοχική κατοικία

Δεν πλήττεται από την κρίση η πολυτελής εξοχική κατοικία υποστηρίζει ο υπεύθυνος της εταιρίας κ. Θεμιστοκλής Χαντζής, που έχει επενδύσει στην ανάπτυξη δυο project εξοχικών κατοικιών στην παραλία Κομ
Παρά την κρίση, δύο συγκροτήματα πολυτελών εξοχικών κατοικιών, συνολικού προϋπολογισμού 57 εκατ. ευρώ, υλοποιεί σε παραθαλάσσια οικόπεδα 80 στρεμμάτων, στην παραλία Κομίτσας, στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής,  στη χερσόνησο του Άθω, η εταιρία του κ. Θεμιστοκλή Χαντζή «Θ.Χαντζής και Σία ΟΕ».

Στο μεταξύ μόλις ολοκληρώθηκε το πρώτο οικιστικό project  των 60 πολυτελών εξοχικών κατοικιών, που ονομάζεται Κτήμα Χαντζή και είναι προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, όπως τονίζει στη Voria.gr o ιδιοκτήτης της εταιρίας κ. Θεμιστοκλής Χαντζής, ο οποίος δεν επηρεάστηκε από την κρίση που πλήττει τον κατασκευαστικό κλάδο και  αποφάσισε να επενδύσει στην παραθεριστική κατοικία. Δεν διαψεύστηκε η επενδυτική του επιλογή, επισημαίνει, γιατί ήδη έχει πουλήσει τις 55 από τις 60 κατοικίες σε Έλληνες και ξένους αγοραστές. Η ζήτηση αυτή μάλιστα τον ώθησε να επενδύσει στη δημιουργία ακόμη ενός project 40 πολυτελών εξοχικών κατοικιών προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ σε γειτονικό οικόπεδο.

Η κατασκευή του νέου project θα ξεκινήσει σύντομα και πιστεύει ότι θα υπάρξει έντονο ενδιαφέρον για την αγορά τους, δεδομένου ότι βρίσκονται σε οικόπεδο, που έχει 800 μέτρα πρόσοψη στον αιγιαλό. Ο ίδιος πιστεύει ότι η κρίση δεν έχει χτυπήσει τις πολυτελείς εξοχικές κατοικίες και οι αγοραστές των κατοικιών που πουλά δεν προσφεύγουν στη λήψη στεγαστικού δανείου για την αγορά του εξοχικού τους. Αναφέρει ότι μόνο τρεις αγοραστές κατέφυγαν σε στεγαστικό δάνειο από τις 55 εξοχικές κατοικίες που διέθεσε, ενώ το 20% των παραθεριστικών κατοικιών πουλήθηκε σε Ρώσους αγοραστές.

Οι τιμές των εξοχικών που διαθέτει αναγνωρίζει ότι είναι υψηλές, και θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, καθώς ξεκινούν από 250.000 ευρώ και φθάνουν σε 550.000 ευρώ. Το πολυτελές παραθαλάσσιο συγκρότημα που ολοκληρώθηκε, απαρτίζεται από διαμερίσματα και μεζονέτες των 60, 95 και 110τ.μ. Κάθε μεζονέτα και κάθε διαμέρισμα έχει μεγάλο κήπο, ενώ κάθε κατοικία έχει στη διάθεση της το δικό της ιδιόκτητο οικόπεδο 450 ή 750τ.μ. Η κατασκευή των κατοικιών συνδυάζουν βυζαντινό τούβλο χειροποίητο με άφθονο ξύλο και σίδερο Οι κτιριακές υποδομές  τονίζει ότι είναι τέτοιες, οι οποίες καλύπτουν  κάθε ανάγκη για διαμονή όλες τις εποχές του χρόνου.

Αναφέρει ότι πρόσφατα το Κτήμα Χαντζή βραβεύθηκε με το βραβείο «BEST DEVELOPMENT 2010 – GREECE», στο πλαίσιο των Luxury Lifestyle Awards από το περιοδικό διεθνούς φήμης Overseas Living Magazine. Η βράβευση που έλαβε το συγκρότημα πολυτελών εξοχικών κατοικιών που κατασκεύασε η εταιρία «Θ. ΧΑΝΤΖΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.», αφορούσε στη δημιουργία του Καλύτερου Κατασκευαστικού Έργου στην Ελλάδα με βάση συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία αξιολόγησε η επιτροπή των βραβείων.

Συγκεκριμένα, οι αναγνώστες και οι συντάκτες του Overseas Living Magazine επιβράβευσαν την αισθητική υπεροχή και την αρχιτεκτονική ποιότητα του συγκροτήματος.

Το Overseas Living Magazine είναι ένα περιοδικό πρώτης κατηγορίας στο εξωτερικό στον τομέα των επενδύσεων. Με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, από το 1999, παρουσιάζει τα καλύτερα ακίνητα και τους πιο συναρπαστικούς επενδυτικούς προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

ZENITH