Skip to main content

«Θα σωθεί η Κορώνεια»

Την αισιοδοξία τους ότι η λίμνη Κορώνεια θα «ξαναγεννηθεί» εξέφρασαν ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Π.Ψωμ
Την αισιοδοξία του ότι η λίμνη Κορώνεια θα «ξαναγεννηθεί» εξέφρασε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη. Επιπλέον, κάλεσε τα συναρμόδια υπουργεία να επιταχύνουν τις διαδικασίες, ώστε το πρόβλημα αυτό να λυθεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

«Προφανώς πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα. Θέλω και με αυτήν την ευκαιρίανα επισημάνω στα αρμόδια υπουργεία την ανάγκη να κινηθούν και αυτά μετην απαραίτητη ταχύτητα, έτσι ώστε το πρόβλημα αυτό να αντιμετωπιστείόσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Θέλω να πιστεύω ότι ο φιλόδοξοςστόχος τον οποίο έθεσε ο νομάρχης, η Κορώνεια να ξαναγεννηθεί,ενδεχομένως όχι όπως ήταν στο παρελθόν αλλά με ένα διαφορετικό ζωντανόόμως οικοσύστημα, να είναι ένας στόχος εφικτός και ρεαλιστικός. Θα μαςπάρει χρόνια πολλά να πετύχουμε αυτόν το στόχο. Το σημαντικό όμως είναινα βάλουμε τώρα τις βάσεις, έτσι ώστε αυτός ο στόχος να είναιρεαλιστικός και εφαρμόσιμος», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την μεριά του ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε ότι τα περιβαλλοντικά ζητήματα δεν είναι θέματα μιας συγκεκριμένης παράταξης, αλλά αφορούνολόκληρη την κοινωνία και σημείωσε ότι η ΝΔ με τις πρωτοβουλίες που παίρνει έρχεται πολύ πιοκοντά στην κοινωνία.

«Σε ό,τι αφορά στην Κορώνεια, έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι η σημερινή διοίκηση θα γεμίσει με νερό τη λίμνη και θα τη σώσει. Μακριά από σκοπιμότητες και άλλες ατεκμηρίωτες θέσεις. Αυτό που πρέπει να είναι σε άμεση προτεραιότητα είναι η πολιτεία να τρέξει, γιατί δυστυχώς καθυστερεί και σήμερα, καθυστερούν τα συναρμόδια υπουργεία και η περιφέρεια», υπογράμμισε ο κ. Ψωμιάδης.

Παρόντες στη συνάντηση ο καθηγητής Μ. Βασιλόπουλος ως σύμβουλος του κ.Μητσοτάκη, ο γραμματέας του Τομέα Περιβάλλοντος της ΝΔ Δ. Φραγκάκης, οσυντονιστής του νομαρχιακού έργου Γ. Τσαμασλής, η αντινομάρχηςΑνάπτυξης Γ. Τζάκη, οι διευθυντές Προγραμματισμού και Τεχνικών έργωνΑπ. Γιάντσης και Αλ. Κωνσταντινίδης αντίστοιχα και ο καθηγητής Γ.Ζαλίδης ως εκπρόσωπος της επιστημονικής ομάδας υποστήριξης του μάστερπλαν.

Μετά το πέρας της συνάντησης, και πριν αναχωρήσουν για τη λίμνηΚορώνεια, όπου επιθεώρησαν τα έργα συνοδεία δημάρχων της περιοχής, ο κ.Ψωμιάδης πρόσφερε στον κ. Μητσοτάκη ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλήςτου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ZENITH