Skip to main content

Θέλει τους ΝΔκράτες όχι τη…ΝΔ!

«Ζούμε για τη Μακεδονία μας...». Το βασικό αυτό σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας ενός «ανεξάρτητου»… γαλάζιου υποψηφίου περιφερειάρχη μπορεί να παραπέμπει στην εξωτερική και κεντρική πολιτική της χώ
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


«Ζούμε για τη Μακεδονία μας...»* Το βασικό αυτό σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας ενός «ανεξάρτητου» … γαλάζιου υποψηφίου περιφερειάρχη μπορεί να παραπέμπει στην εξωτερική και κεντρική πολιτική της χώρας, όμως όταν αυτός ο υποψήφιος είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν έχει σημασία. Πρώτον γιατί ο Νομάρχης μπορεί να λέει ότι θέλει, ακόμη και να αυτοαναιρείται - αν… γουστάρει - και δεύτερον διότι το όνομα «Μακεδονία» είναι «σιγουράντζα» για υποψηφίους παντός είδους, σε τοπικές και εθνικές εκλογές!

Έτσι στη συνάντηση που είχε με στελέχη της ΝΔ, στο Πόρτο Παλλάς, ο κ Ψωμιάδης είπε πολλά για την ελληνικότητα της εκλογικής του περιφέρειας και τους Μακεδόνες συντρόφους του, όμως ούτε λέξη για το κόμμα, διότι ήθελε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Μακεδονία είναι δική του και ότι δεν θέλει τη Ρηγίλλης στα πόδια του, ειδικά τώρα που «χαντακώνεται» στις δημοσκοπήσεις.

Τι φοβάται ο Νομάρχης;

Πέρα από τα πολιτικά μηνύματα, ότι δεν έχει την ανάγκη κανενός (πχ Αντώνη Σαμαρά) και ότι κέρδισε την υποψηφιότητα με το σπαθί του (βλ 10% στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη αρχηγού) μίλησε και για τα όσα «φοβάται» και περιμένει, την ώρα που βρίσκονται καθ οδον δικαστικές αποφάσεις για τα γνωστά 45αρια της Νομαρχίας. Προανήγγειλε, δε,  νέα… λάσπη σε βάρος του, κάτι που έγινε - όπως είπε - χωρις επιτυχία το 2002 και το 2006 (εικονικά τιμολόγια, ανάθεση κετερινγκ σε δικό του ζαχαροπλαστείο κτλ…).

«Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Όταν μάλιστα κάποιοι καταλάβουν ότι προχωράμε με πίστη και σιγουριά ενωμένοι (;), όταν δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τον πολιτικό μας λόγο (;), τότε θα μας πετάξουν πάλι λάσπη. Όμως οι συκοφαντίες καταρρέουν, πάντα, σαν χάρτινος πύργος», είπε και χειροκροτήθηκε, ακόμη και από στελέχη νομαρχιών* της…περιφερειάς του, που ούτε ζωγραφιστό δεν θέλουν να τον βλέπουν, αλλά τι να κάνουν….

*Ανάμεσα σ΄ αυτά που συγκίνησαν μέχρι και… ανατρίχιασαν τους συναγωνιστές του κ. Ψωμιάδη ήταν: «οι Μακεδόνες σήμερα απαιτούν έναν περιφερειάρχη που πιστεύει στην ιδέα της πατρίδας και του έθνους. Δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη Μακεδονία μας από τον ιστό της Ελλάδας. Σε κάθε άλλη περίπτωση χάνεται η Ελλάδα»! Όχι δεν υπήρξαν πολλοί που σχολίασαν ότι δεν έχει σημασία τι λέμε εμείς για εμάς, αλλά τι λένε οι άλλοι…

ZENITH