Skip to main content

ΘΕΣγάλα: Μεγαλώνει το δίκτυο των ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, ο καινοτόμος συνεταιρισμός Θεσσαλών γαλακτοπαραγωγών «ΘΕΣγάλα Πιές» έπιασε και ξεπέρασε τους στόχους του για την αγορά της Θεσσαλονίκης.

της Άννης Καρολίδου

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, ο καινοτόμος συνεταιρισμός Θεσσαλών γαλακτοπαραγωγών «ΘΕΣγάλα Πιές» έπιασε και ξεπέρασε τους στόχους του για την αγορά της Θεσσαλονίκης. Σε λιγότερο από τρεις μήνες διπλασίασε το δίκτυο των ΑΤΜ φρέσκου γάλακτος και, επιπλέον, έχοντας βρει εντυπωσιακή ανταπόκριση από τους καταναλωτές, πρόκειται να προσθέσει δύο ακόμη σημεία πώλησης έτσι που ως και το Πάσχα να αριθμεί 15 ΑΤΜ.

Παράλληλα, ο συνεταιρισμός, σχεδιάζει την προσθήκη νέων καταστημάτων στη Λάρισα ενώ άρχισε και η κατασκευή δικής του μονάδας παστερίωσης, στη Φαλάνη Λάρισας. Για την κατασκευή της μονάδας, θα υλοποιηθεί επένδυση 3 εκατ. ευρώ, που έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό. Η μονάδα παστερίωσης θα είναι έτοιμη για λειτουργία, ως τον Αύγουστο της φετινής χρονιάς.

Ο συνεταιρισμός, στον οποίο μετέχουν και 50 φάρμες από τη Μακεδονία, άνοιξε στο τέλος Οκτωβρίου 2014 τα πρώτα έξι σημεία πώλησης γάλακτος στη Θεσσαλονίκη. Ως το τέλος του χρόνου είχαν προστεθεί ακόμη έξι αυτόματοι πωλητές, τον Ιανουάριο του 2015 προστέθηκε το δεύτερο ΑΤΜ στον Εύοσμο, ενώ αναζητούν κατάλληλοι χώροι στο ευρύτερο κέντρο της πόλης για ανοίξουν δύο ακόμη καταστήματα εντός του Απριλίου, ίσως και πριν το Πάσχα.

Ο συνεταιρισμός, που ιδρύθηκε στα τέλη του 2010, έχει τη βάση του στη Λάρισα και μέλη 100 αγελαδοτρόφους, οι μονάδες των οποίων παράγουν καθημερινά 120 τόνους γάλακτος. Οι 50 τόνοι, παράγονται απο φάρμες της Μακεδονίας. Σημειώνεται ότι από την παραγωγή των συνεταιριστών, εφοδιάζεται το δίκτυο του «ΘΕΣγάλα Πιές», αλλά και μεγάλες εγχώριες γαλακτοβιομηχανίες.

Όπως είπε στη Voria.gr το στέλεχος του «ΘΕΣγάλα Πιές» και υπεύθυνος Τύπου κ. Γιαννακόπουλος, ο συνεταιρισμός διαθέτει περί τους 13-15 τόνους γάλακτος ημερησίως, στα ΑΤΜ της Θεσσαλονίκης, ποσότητες μεγαλύτερες από τους στόχους του business plan, καθώς, όπως υποστήριξε, το προϊόν του συνεταιρισμού βγαίνει στην αγορά σε μία «εξαιρετική σχέση ποιότητας- τιμής» καθώς «διατίθεται στο 1,10 ευρώ το λίτρο και, στο 1ευρώ/λίτρο με προπληρωμένη κάρτα, όταν προϊόντα του ανταγωνισμού πωλούνται από 1,30 ευρώ έως 1,70 ευρώ το λίτρο».

Για την ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη, το «ΘΕΣγάλα Πιές», επενδύει συνολικά 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ η απήχηση της κίνησης του συνεταιρισμού στη Λάρισα οδηγεί στην προσθήκη και νέων αυτόματων πωλητών. Σήμερα το δίκτυο στη Λάρισα αριθμεί 15 ΑΤΜ, ενώ συζητείται η επέκταση σε σημεία στις παρυφές του αστικού κέντρου.

Σε αυτούς τους τελευταίους μήνες, έχουν γίνει και προσλήψεις νέων εργαζομένων, έτσι που πλέον το προσωπικό φτάνει στα 61 άτομα, σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη.
 
Σημειώνεται ότι στη τελευταία του χρήση, 1/7/2013 – 30/6/14, οι πωλήσεις του συνεταιρισμού άγγιξαν τα 27 εκατ. ευρώ με κέρδη 600.000 ευρώ. Στο τζίρο συνυπολογίζονται βεβαίως και οι πωλήσεις προς γαλακτοβιομηχανίες και όχι μόνο ο τζίρος από τις πωλήσεις του δικτύου των ΑΤΜ.
 

ZENITH