Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απέλυσαν νοσηλεύτρια και μετά της ζητούσαν πίσω την αποζημίωση

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η υπόθεση εκβίασης σε βάρος απολυμένης νοσηλεύτριας, από την οποία η ιδιωτική κλινική, που εργαζόταν, απαιτούσε να τους επιστρέψει μέρος της καταβληθείσας αποζη

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η υπόθεση εκβίασης σε βάρος απολυμένης νοσηλεύτριας, από την οποία η ιδιωτική κλινική, που εργαζόταν, απαιτούσε να τους επιστρέψει μέρος της καταβληθείσας αποζημίωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην υπόθεση εμπλέκονται η νόμιμη εκπρόσωπος και η λογίστρια ιδιωτικής κλινικής και μία τραπεζική υπάλληλος, ηλικίας 40, 41 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία .

Τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους, 26χρονη νοσηλεύτρια κατήγγειλε στην αστυνομία, το περιστατικό. Συγκεκριμένα, αρχές Αυγούστου του 2014, 41χρονη λογίστρια, ενεργώντας για λογαριασμό ιδιωτικής κλινικής, νόμιμη εκπρόσωπος της οποίας ήταν η 40χρονη κατηγορούμενη,  κοινοποίησε στην παθούσα την απόλυσή της από την παραπάνω επιχείρηση.

Ωστόσο, απαίτησε εκβιαστικά την επιστροφή μέρους της αποζημίωσης και των οφειλομένων της μισθοδοσίας της, ύψους 2.800 ευρώ, που θα της καταβαλλόταν, απειλώντας την ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τη δυσφημήσουν επαγγελματικά.

Την επόμενη ημέρα, η 26χρονη μετέβη μαζί με τη λογίστρια σε τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή της Περαίας, όπου θα γινόταν κατάθεση στο λογαριασμό της 1.000 ευρώ, προκειμένου να εμφαίνεται ότι η εργοδότρια επιχείρηση έχει καταβάλει στην παθούσα το ποσό της αποζημίωσης.

 Έπειτα από την άρνηση της νοσηλεύτριας να επιστρέψει το καταβληθέν ποσό, η 41χρονη ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την τραπεζική υπάλληλο, η οποία κατ’ εντολή της, επενέβη στον τραπεζικό της λογαριασμό, αφαιρώντας το παραπάνω ποσό, αλλοιώνοντας το ιστορικό κίνησης του λογαριασμού της.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην εταιρεία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα, ορισμένα εκ των οποίων πλαστογραφημένα,  σχετικά με την υπόθεση.   
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ZENITH