Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Για απιστία καταδικάστηκαν δύο πρώην στελέχη της Alpha Bank

Ποινή κάθειρξης πέντε ετών επιβλήθηκε σε δύο πρώην στελέχη υποκαταστήματος της Alpha Bank για χορήγηση δανείων και επιταγών σε πελάτες υψηλού κινδύνου, με ζημιά 2,2 εκατ. ευρώ για την τράπεζα

του Βασίλη Παπαναστασούλη

Ποινή κάθειρξης 5 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε δύο πρώην στελέχη υποκαταστήματος της Alpha Bank για χορήγηση δανείων και επιταγών σε πελάτες υψηλού κινδύνου, με ζημιά 2,2 εκατ. ευρώ για την τράπεζα. Για την ίδια υπόθεση παραπέμφθηκαν να δικαστούν και 21 δανειολήπτες- πιστούχοι οι οποίοι αθωώθηκαν για την  ηθική αυτουργία σε απάτη και απιστία.

Ο διευθυντής και ο προϊστάμενος του τμήματος Χορηγήσεων Δανείων, του υποκαταστήματος Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, καταδικάστηκαν για "απιστία από κοινού, κατ' εξακολούθηση" ενώ κρίθηκαν αθώοι για το αδίκημα της "απάτης από κοινού, κατ' εξακολούθηση". Άσκησαν έφεση που είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο καταδικασθέντες εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους για την έγκριση- χορήγηση δανείων προέβησαν σε χρηματοδότηση δανειοληπτών χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια των δανειοδοτήσεων, προκαλώντας ζημιά, που ανέρχεται σε 2.277.074 ευρώ, στην Alpha Βank. Το χρονικό διάστημα 2003- 2004 χορηγούσαν δάνεια και μπλοκ επιταγών σε πιστούχους οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι είχαν δυσμενή στοιχεία, πριν την έναρξη της διαδικασίας.

ZENITH