Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ξανά ο Παύλος Ψωμιάδης για ακάλυπτες επιταγές

Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό ο Παύλος Ψωμιάδης για την εξαπάτηση επενδυτών που εμπιστεύτηκαν τα χρήματα τους στον όμιλο "Ασπις".

του Βασίλη Παπαναστασούλη

Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό ο Παύλος Ψωμιάδης για την εξαπάτηση επενδυτών που εμπιστεύτηκαν τα χρήματα τους στον όμιλο "Ασπις". Ο έγκλειστος των φυλακών Κορυδαλλού που εκτίει ήδη κάθειρξη για  πλαστή εγγυητική επιταγή δεν εμφανίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης και δικάστηκε δια πληρεξουσίου δικηγόρου για δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Στην πρώτη περίπτωση κρίθηκε ένοχος για "έκδοση ακάλυπτης επιταγής" και το δικαστήριο του επέβαλε φυλάκιση 2 ετών που μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα και σε χρηματική ποινή 20.000 ευρώ. Η υπόθεση αφορά επενδυτή που σύναψε  συμβόλαιο για ασφάλειας ζωής αποσκοπώντας να  πάρει  το συνολικό  ποσό των 83.000 ευρώ.

Με τη λήξη του συμβολαίου τον Ιανουάριο 2009 εκδόθηκε ισόποση επιταγή η οποία ένα χρόνο αργότερα κατατέθηκε στην τράπεζα αλλά δεν πληρώθηκε επειδή ο κατηγορούμενος δεν είχε τα αντίστοιχα διαθέσιμα κεφάλαια στον λογαριασμό του.

Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης 3 ετών εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά το αδίκημα της "απάτης κατ' εξακολούθηση με ζημιά ιδιαίτερα μεγάλη" για το οποίο ο Παύλος Ψωμιάδης καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 3 ετών,  με τριετή αναστολή, από το δευτεροβάθμιο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης. Σε πρώτο βαθμό το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών του είχε επιβάλει ακριβώς την ίδια ποινή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος εξαπάτησε δύο κατοίκους του Αγίου Πνεύματος Σερρών πείθοντας τους να καταθέσουν αντίστοιχα 40.000ευρώ και 35.000 ευρώ σε προσωπικό τους λογαριασμό στην Aspis Bank, με τη συμφωνία να αποδώσει τόκο 7,5%.

Για την επιστροφή κεφαλαίου και τόκων εξέδωσε δίγραμμες επιταγές ύψους 37.450 ευρώ και 43.000 ευρώ αντίστοιχα οι οποίες δεν πληρώθηκαν στις αρχές του 2010 επειδή δεν υπήρχαν τα διαθέσιμα κεφάλαια στο λογαριασμό του Π. Ψωμιάδη.

ZENITH