Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη πρώην προέδρου ΤΕΙ για την επίθεση στην «Άρσις»

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης 9 μηνών στον πρώην πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που απειλούσε οπλισμένος εργαζόμενους σε ξενώνα ανηλίκων της ΜΚΟ «Άρσις».

του Μάρκου Γεωργίου

Συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον πρώην πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που καταδικάστηκε επειδή απειλούσε οπλισμένος εργαζόμενους σε ξενώνα ανηλίκων της ΜΚΟ «Άρσις». Το περιστατικό σημειώθηκε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης την περασμένη Παρασκευή.

Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, καθώς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», με σακχαρώδη διαβήτη και άλλα προβλήματα υγείας, σύμφωνα με τα δημόσια έγγραφα που προσκόμισε ο δικηγόρος του στο δικαστήριο, ζητώντας νέα αναβολή. Το αίτημα απορρίφθηκε και τελικά δικάστηκε ερήμην.

Κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της εξύβρισης και της απειλής εις βάρος δύο εργαζομένων (μια κοινωνική λειτουργό  κι έναν ψυχολόγο) του  Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο, ενώ αθωώθηκε για το αδίκημα της οπλοφορίας καθώς είχε νόμιμη άδεια για το περίστροφο που κατείχε. Το όπλο όμως κατασχέθηκε ως μέσο της απειλής για την οποία καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Στυλιανός Ιωαννίδης.

Οι μάρτυρες κατηγορίας- εργαζόμενοι του ξενώνα είπαν ότι υπέστησαν  προσβολή  της επαγγελματικής τους υπόστασης  και την αξιοπρέπειας τους. Επίσης κατέθεσαν ότι ο κατηγορούμενος έφθασε στο σημείο οπλισμένος με τη συνοδεία ενός μεγαλόσωμου λυκόσκυλου, για να ζητήσει το λόγο για ένα σκυλάκι του που χάθηκε.

«Αποκάλεσε τα παιδιά "λαθρομετανάστες, Πακιστανούς και βρωμιάρηδες", υπονοώντας ότι υποθάλπτουμε κλέφτες. Αποκάλεσε τη συνάδελφο μου "ρουφιάνα και που... του ΣΥΡΙΖΑ", ενώ μας σημάδευε με το όπλο. Έλεγε "θα σας το κλείσω το μπουρ.."», επισήμανε ένας από τους συνολικά 6 μάρτυρες- εργαζόμενους. «Καταφέρθηκε με ρατσιστικό τρόπο κατά των παιδιών ενώ δήλωσε οπαδός της Χρυσής Αυγής», κατέθεσε ένας άλλος.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, στην αγόρευση του, είπε ότι ο εντολέας του δε συνδέεται με τη Χρυσή Αυγή, ότι πήγε για ψάξει για το χαμένο σκυλάκι του και ότι δεν έβγαλε ποτέ το όπλο το οποίο όμως φάνηκε καθώς το είχε μέσα στη θήκη. Στο τέλος της δίκης εμφανίστηκε  διατεθειμένος να υποβάλει έφεση κατά της απόφασης. 

ZENITH