Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Μιλάνο με Aegean - Νέες πτήσεις προς Μαδρίτη, Βιέννη

Η Aegean ενισχύει τη θέση της ως ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας για την Βόρεια Ελλάδα, εγκαινιάζοντας πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς το αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου.
Η Aegean ενισχύει τη θέση της ως ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας για την Βόρεια Ελλάδα, εγκαινιάζοντας πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς το αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου.

Σε συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίας της στην αγορά της Ιταλίας η Aegean από τις 26 Οκτωβρίου 2009 θα συνδέει την Θεσσαλονίκη με το Μιλάνο με τρεις απευθείας πτήσεις την εβδομάδα. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ιδιαίτερα θετική για τον επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης αλλά και για την τουριστική κίνηση των πρακτορείων προς Β.Ιταλία, Ν. Ελβετία, Κυανή Ακτή, μετά την αποχώρηση της Alitalia  και του κενού που δημιουργήθηκε στην απευθείας σύνδεση Μιλάνου-Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πτήσεις προς Μιλάνο θα προσφέρουν και ανταποκρίσεις προς την υπόλοιπη Ευρώπη μέσω της θυγατρικής της Lufthansa στο Μιλάνο, της Lufthansa Italia, όπως ήδη γίνεται και με τις πτήσεις από Αθήνα.

Επίσης, από την 1η Δεκεμβρίου 2009, η Aegean εγκαινιάζει μια καθημερινή πτήση προς και από τη Μαδρίτη. Με την κίνηση αυτή καλύπτει πλέον τους δύο μεγαλύτερους προορισμούς της Ισπανίας από την Αθήνα.  Υπενθυμίζεται ότι η Aegean συνδέει ήδη την Αθήνα με τη Βαρκελώνη με 5 πτήσεις την εβδομάδα.

Το αεροπλάνο θα απογειώνεται από την Αθήνα στις 09:15 το πρωί και θα επιστρέφει από το αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης στις 12.50.  Οι πτήσεις  θα εκτελούνται με τα ολοκαίνουργια Airbus A-320/321 168 & 195 θέσεων αντίστοιχα, η καμπίνα των οποίων είναι άνετα διαμορφωμένη σε Οικονομική και Διακεκριμένη Θέση ενώ παρέχει και σύστημα in-flight entertainment.

Το ωράριο είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει και ανταποκρίσεις από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ως περιφερειακός συνεργάτης της Star Alliance και μελλοντικό μέλος της, τα δρομολόγια αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία λόγω των αναμενόμενων ανταποκρίσεων προς την υπόλοιπη Ιβηρική Χερσόνησο και τα Κανάρια με άλλες εταιρίες-μέλη της Star Alliance, όπως την Spanair και την TAP (με την οποία η Aegean ήδη συνεργάζεται με ανταποκρίσεις στην Ιταλία).

Παράλληλα η Aegean από τις 10 Δεκεμβρίου 2009 προσθέτει στο δίκτυό της και τη Βιέννη. Πιο συγκεκριμένα η Aegean θα συνδέει την Αθήνα με τη Βιέννη με 5 πτήσεις την εβδομάδα. Οι πτήσεις θα καλύπτονται με τα Airbus A-320 168 θέσεων. Η Aegean έρχεται να καλύψει το κενό που άφησε στο δρομολόγιο αυτό η Sky Europe, αν και ο προορισμός αυτός προϋπήρχε στα σχέδια της εταιρίας.

ZENITH