Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέες τεχνολογίες στις λαϊκές αγορές

Οι επόπτες του τμήματος θα χρησιμοποιούν έναν υπολογιστή παλάμης, τύπου PDA, στον οποίο θα καταχωρούν την παρουσία ή απουσία παραγωγών και επαγγελματιών, καθώς και πληροφορίες για τις ποσότητες των πρ
Με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας θα εξοπλιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα οι λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης. Οι επόπτες του τμήματος μηχανοργάνωσης του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης θα κυκλοφορούν στο εξής με έναν υπολογιστή παλάμης, τύπου PDA, στον οποίο θα καταχωρούν την παρουσία ή απουσία παραγωγών και επαγγελματιών, καθώς και πληροφορίες για τις ποσότητες των προϊόντων που πωλούνται ανά παραγωγό.

Αυτός ο τρόπος ελέγχων εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πρόκειται να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία των λαϊκών αγορών, αλλά και καλύτερη ποιότητα προϊόντων για τους καταναλωτές.

Ο υπεύθυνος του Τμήματος Μηχανοργάνωσης του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, Γρηγόρης Αντώναρος, ανέφερε ότι«Οι λαϊκές αγορές είναι η πρώτη μορφή εμπορίου που αναπτύχθηκε ποτέ. Είναι καιρός να ξεκινήσουμε να εκσυγχρονίζουμε την κατάσταση».

Σε δεύτερη φάση ο Οργανισμός σχεδιάζει να αναπτύξει ένα σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών GIS, όπου θα απεικονίζεται παραστατικά ο χώρος της λαϊκής αγοράς και η θέση κάθε παραγωγού ή επαγγελματία.

Το μόνο πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Αντώναρο, είναι ότι τους ελέγχους στις λαϊκές αγορές θα κληθούν να τους κάνουν οι συμβασιούχοι έργου του οργανισμού, για τους οποίους δεν είναι γνωστό μέχρι πότε θα εργάζονται. Την ίδια στιγμή ελέγχους στις λαϊκές αγορές του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης διενεργούν και οι δημοτικοί αστυνομικοί, σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία και τη διεύθυνση εμπορίου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

ZENITH