Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οκτώ προσαγωγές μετά από έφοδο στο ΑΠΘ

Στην προσαγωγή οκτώ ατόμων, μετά από έφοδο στον προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προχώρησε η αστυνομία στις 4:00 τα ξημερώματα. Στις 162 ανέρχονται οι προσαγωγές στην Αθήνα.
Στην προσαγωγή οκτώ ατόμων, έξι ανδρών και δύο γυναικών, μετά από έφοδο στον προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προχώρησε η αστυνομία στις 4:00 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρύτανη του Αριστοτελείου, Αναστάσιου Μάνθου, στον ΣΚΑΪ, ομάδα νεαρών εκτόξευε μολότοφ και πέτρες από οδόφραγμα το οποίο είχε στήσει επί της Εγνατίας.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, περίπου 20 άτομα, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, από το χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, έναντι της κεντρικής πύλης του νοσοκομείου «Γεννηματάς» και έναντι της πύλης των εμπορευμάτων της ΔΕΘ, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων, φυλάκων του νοσοκομείου, εγκαταστάσεων του ΑΠΘ και της ΔΕΘ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα, καθώς εις βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για κατασκευή-κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, ενώ παράλληλα διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


Επεισόδια και προσαγωγές στην Αθήνα

Σε 162 προσαγωγές προχώρησε χθες το βράδυ η αστυνομία σε Εξάρχεια και Κερατσίνι, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν επιθέσεις αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών.

Ειδικότερα, 101 άτομα προσήχθησαν από την περιοχή των Εξαρχείων και 12 εξ αυτών συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ 41 άτομα προσήχθησαν από την κατάληψη του δημαρχείου στο Κερατσίνι, χωρίς να υπάρχει ακριβής αριθμός των συλληφθέντων.

ZENITH