Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παράταση διεύλευσης των ταξί στις λεωφορειογραμμές μέχρι τέλος του 2023

Νέος συγκοινωνιακός χάρτης στη Θεσσαλονίκη μετά την έναρξη λειτουργίας του μετρό - Τι αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Θεσσαλονίκης

Η παράταση διεύλευσης των ταξί στις λεωφορειογραμμές της Θεσσαλονίκης μέχρι το 2023 ανακοινώθηκε σήμερα ενώ επί τάπητος έχει τεθεί στο υπουργείο Μεταφορών το πρόβλημα των επιθέσεων σε βάρος των επαγγελματίων οδηγών.

Μετά την επίσκεψη του προεδρείου του Σωματείου Ταξί Θεσσαλονίκης καθώς και του προέδρου της ΠΟΕΙΑΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων), ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, συμφώνησε, όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, με τα επιχειρήματα του σωματείου και την ανανέωση την εισόδου των ταξί στις λεωφορειογραμμές.

Στη συνάντηση ταυτόχρονα συζητήθηκαν και άλλα θέματα του κλάδου, όπως:

-Η δυνατότητα έκδοσης επταθέσιων-εννιαθέσιων εκ μετατροπής και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων
-Η παράταση των αυτοκινήτων που λήγουν το 2022
-Αλλαγή του ποινικού μητρώου της ειδικής άδειας
-Οι κάμερες στα ΤΑΞΙ, θα τις εισηγηθεί -σύμφωνα με το Σωματείο- το υπουργείο

Ο πρόεδρος του σωματείου ταξί Θεσσαλονίκης, Κλήμης Λεοντιάδης, μιλώντας στη Voria.gr, αναφέρει ότι «στη δική μας πόλη δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι στις λεωφορειογραμμές δεν θα υπάρχουν ταξί, όπως υπάρχουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά ιδίως στη δική μας πόλη που υπάρχει επιτακτή ανάγκη να συνυπάρχουν λεωφορεία και ταξί στις γραμμές».

Ο κ. Λεοντιάδης πρόσθεσε ότι αναμένεται να δημιουργηθεί ένας νέος συγκοινωνιακός χάρτης στη Θεσσαλονίκη μετά την έναρξη λειτουργίας του μετρό. «Εκεί θα συζητηθούν όλα από την αρχή, μάλλον θα υπάρχουν νέες λεωφορειογραμμές... Όλα είναι θέμα συζήτησης της πόλης με το υπουργείο Μεταφορών», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα των επιθέσεων από συμμορίες σε βάρος οδηγών ταξί, ο πρόεδρος του Σωματείου δήλωσε ότι επειδή υπάρχουν πολλά ανάλογα κρούσματα, «θεωρούμε ότι ένα μέτρο αντιμετώπισης του προβλήματος είναι η ύπαρξη καμερών». «Είναι διαφορετικό όταν γνωρίζουν όλοι ότι θα παρακολουθούνται», τόνισε. Ανακοινώσεις σχετικά με το μέτρο αναμένονται μέχρι το τέλος του 2022.

ZENITH