Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Προσποιήθηκαν τους εργάτες και προσπάθησαν να σκοτώσουν υπερήλικη

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που προσποιούμενοι τους εργάτες και με κίνητρο τη ληστεία αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν μια ηλικιωμένη ημεδαπή και τον 61χρονο γιο της.

Προσποιούμενοι τους εργάτες δύο αλλοδαποί ηλικίας 32 και 41 ετών αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν μια ηλικιωμένη ημεδαπή και τον 61χρονο γιο της.

Στο πλαίσιο των ερευνών της αστυνομίας αξιοποιήθηκαν ευρήματα και εξετάστηκε βιντεοληπτικό υλικό, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν οι δράστες  οι οποίοι κρατούνται δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για «Απόπειρα ανθρωποκτονίας», «Ληστεία κατά συναυτουργία» και «Βαριά Σωματική βλάβη».

Ειδικότερα, οι δράστες, πρωινές ώρες στις 30 Δεκεμβρίου εισήλθαν σε διαμέρισμα στο κέντρο πόλης, όπου διέμεναν 97χρονη ημεδαπή με τον 61χρονο γιο της και με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν κοσμήματα και απροσδιόριστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

Προκειμένου μάλιστα να μην κινήσουν τις υποψίες τόσο των θυμάτων όσο και των περίοικων, παρίσταναν τους εργάτες συνεργείου επισκευών – εργασιών και για λόγους αληθοφάνειας, έφεραν μαζί τους σκάλα εργασιών και εργαλειοθήκη.

Οι παθόντες, βρέθηκαν αργότερα την ίδια ημέρα στο εσωτερικό του διαμερίσματος από συγγενικό τους πρόσωπο, δεσμευμένοι και τραυματισμένοι σε κεφάλι και σώμα, ενώ νοσηλεύτηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε νοσοκομείο της πόλης.

Συνεχιζόμενων των ερευνών, μεσημεριανές ώρες της 16 Φεβρουαρίου, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκαν οι δύο δράστες και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους και σε κατάστημα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού που διατηρεί ένας εξ’ αυτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και ναρκωτικά δισκία, αδικήματα για τα οποία και συνελήφθησαν. Επιπλέον, βρέθηκαν η σκάλα εργασιών, η εργαλειοθήκη και τα ρούχα που χρησιμοποίησαν κατά την πράξη τους.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος άντρας, έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και για εκβίαση, ενώ έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Business Story
Off

ZENITH