Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξη

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κλειστή η Εγνατία. Μικροεπεισόδια στην Καμάρα.
Πορεία από τα σχολεία τους πραγματοποιούν αυτή την ώρα μαθητές της Θεσσαλονίκης, τιμώντας τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ο κύριος όγκος των μαθητών απομακρύνεται από την Καμάρα και κατευθύνεται προς το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, προκειμένου να ενωθεί με φοιτητές και καθηγητές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μικροεπεισόδια πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα στην Καμάρα, όταν ομάδα μαθητών επιτέθηκε με πέτρες σε άνδρες των δυνάμεων ΜΑΤ και αυτοί απάντησαν με την περιορισμένη χρήση χημικών. Παράλληλα, μικρός αριθμός μαθητών πραγματοποίησε ρίψη πορτοκαλιών σε καταστήματα τραπεζών. Ο κύριος όγκος της πορείας αποτελείται από μαθητές Λυκείου, ενώ μέχρι στιγμής δεν περιφρουρείται.

Με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο  συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα ξεκινήσει από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου επί της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» αναμένεται να δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης, καθώς κλειστές θα παραμείνουν η Εγνατία, η Τσιμισκή και η Αγίου Δημητρίου. Σε επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία της πόλης, μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια.

Παράλληλα, τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ.

ZENITH