Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη παιδόφιλος που είχε σκοτώσει αστυνομικό το 1985

Ένας 58χρονος άστεγος στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη για ασελγείς πράξεις σε 11χρονο. Ο δράστης το 1985 είχε σκοτώσει αστυνομικό στο Σέιχ Σου και αναζητείτο από το 2005.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μετά από σχετική τηλεφωνική καταγγελία και εκτεταμένες αναζητήσεις, εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 58χρονο άστεγο για ασελγείς πράξεις σε βάρος 11χρονου αγοριού.

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για υποθέσεις ανθρωποκτονίας με πρόθεση, οπλοφορία, κλοπών, ζωοκλοπής, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και οπλοχρησίας. Συγκεκριμένα, το 1985 παρακολουθούσε τις ερωτικές περιπτύξεις ζευγαριού που ήταν σε αυτοκίνητο στο Σέιχ Σου. Όταν ο άντρας του οχήματος, που ήταν αστυνομικός, βγήκε να δει τι συμβαίνει, ο δράστης τον πυροβόλησε με καραμπίνα και τον σκότωσε. Τότε, είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί. Ωστόσο, το 2005 τον άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, τους οποίους δεν τήρησε.

Καθοριστικό ρόλο για την αυτόφωρη σύλληψη του δράστη διαδραμάτισε η παρατηρητικότητα περίοικου και η έγκαιρη ενημέρωση των αστυνομικών αρχών από τον ίδιο, καθώς το απόγευμα της Κυριακής, αντιλήφθηκε τις ύποπτες κινήσεις του 58χρονου, ο οποίος ασελγούσε σε βάρος ανήλικου παιδιού σε υπαίθριο χώρο στον παλαιό σταθμό.

Αμέσως μετά την καταγγελία και βάσει της περιγραφής εκδόθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις και χθες το μεσημέρι, συνελήφθη ο 58χρονος άντρας, ενώ παράλληλα εντοπίστηκε και το ανήλικο αγόρι. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, ο ανήλικος, παρουσία ψυχολόγου, αναγνώρισε τον δράστη, ενώ η μητέρα του δήλωσε άγνοια του περιστατικού.

Σε βάρος του συλληφθέντα, σχηματίστηκε δεύτερη δικογραφία, καθώς εκκρεμούσε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας για παραβίαση όρων κράτησης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ZENITH