Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνολικά 24 συλλήψεις

Σε τρεις νέες συλλήψεις προχώρησε σήμερα η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, με το συνολικό αριθμό των συλληφθέντων που κατηγορούνται για τα επεισόδια που έγιναν από τα ξημερώματα της Κυριακής σε διάφορες πε
Σε τρεις νέες συλλήψεις προχώρησε σήμερα η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, με το συνολικό αριθμό των συλληφθέντων που κατηγορούνται για τα επεισόδια που έγιναν από τα ξημερώματα της Κυριακής σε διάφορες περιοχές της πόλης να ανέρχεται σε 24.

Ήδη, 21 εκ των συλληφθέντων - ανάμεσά τους κι εννέα ανήλικοι- οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους απήγγειλε τις προβλεπόμενες κατηγορίες.

Ανάλογα με την περίπτωση παραπέμφθηκαν, είτε να απολογηθούν σε ανακριτή είτε να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν τρεις εκ των ενηλίκων που απολογήθηκαν σε ανακριτή για τις πράξεις της κατοχής και κατασκευής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών. Κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν κάθε κατηγορία.

Τις επόμενες μέρες θα απολογηθούν άλλοι πέντε συλληφθέντες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και ζήτησαν σήμερα προθεσμία.

Σε ό,τι αφορά στους εννέα ανήλικους παραπέμφθηκαν στο σύνολό τους σε ανακριτή και μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι, οι τέσσερις εξ αυτών με περιοριστικούς όρους και οι υπόλοιποι χωρίς κανέναν όρο.

Παράλληλα, για τους γονείς έξι εκ των ανηλίκων, που συνελήφθησαν να πετάνε βόμβα μολότοφ και πέτρες εναντίον περιπολικού της αστυνομίας στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε Αυτόφωρο για πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες. Μεταξύ αυτών είναι μία νεαρή γυναίκα, υπήκοος Ισπανίας, που κατηγορείται για κατοχή φωτοβολίδας.

ZENITH