Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για παράνομους οίκους ανοχής

Τρεις υπάλληλοι παράνομων οίκων ανοχής, δύο εκ των οποίων διαπιστώθηκε ότι παραβίασαν σφράγιση παράνομα λειτουργούντα οίκου ανοχής, συνελήφθησαν χθες στη Θεσσαλονίκη.
Αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό δύο οίκων ανοχής, οι οποίοι λειτουργούσαν παράνομα. 
 
Συνελήφθησαν τρείς υπάλληλοι των επιχειρήσεων, δύο εκ των οποίων διαπιστώθηκε ότι παραβίασαν σφράγιση παράνομα λειτουργούντα οίκου ανοχής.
 
Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των ιδιοκτητριών, οι οποίες απουσίαζαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων και αναζητούνται, καθώς είχαν εγκαταστήσει και διευκόλυναν την έκδοση γυναικών σε οικήματα τα οποία λειτουργούσαν ως οίκοι ανοχής, παρότι δεν διέθεταν την προβλεπόμενη άδεια. 
 
Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (13-03-2015), αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν έλεγχο σε οίκο ανοχής, που λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια, στο κέντρο της πόλης,  κατά τον οποίο διαπίστωσαν παραβίαση του διοικητικού μέτρου της σφράγισης. Στο πλαίσιο αυτό, συνέλαβαν την 58χρονη υπεύθυνη της επιχείρησης και 35χρονη αλλοδαπή που εκδιδόταν στο χώρο έναντι αμοιβής. Ταυτόχρονα, βεβαιώθηκαν πταισματικές παραβάσεις σε βάρος των δύο προαναφερόμενων γυναικών αλλά και της 74χρονης ιδιοκτήτριας του οίκου ανοχής, που αναζητείται. 
 
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν 57χρονη ημεδαπή, διότι λειτουργούσε στο κέντρο της πόλης, οίκο ανοχής ιδιοκτησίας 34χρονης αλλοδαπής γυναίκας, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή. Διαπιστώθηκε επίσης ότι, οι δύο γυναίκες εγκατέστησαν στο χώρο 21χρονη ημεδαπή, προκειμένου να εκδίδεται έναντι αμοιβής, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό την ακολασία της.
 
Επιπρόσθετα, κατά το προηγούμενο 24ωρο, περιπολούντες αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και πληρώματα περιπολικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που εκδίδονται παράνομα σε υπαίθριους χώρους, κατά τους οποίους κατελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, (19) γυναίκες, σε βάρος των οποίων βεβαιώθηκαν πταισματικές παραβάσεις.

ZENITH