Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Υπόθεση απόπειρας απαγωγής επιχειρηματία

Εκβίαση και απόπειρα αρπαγής από τον πρώην συνέταιρό του καταγγέλλει ιδιοκτήτης αρτοζαχαροπλαστείου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Εκβίαση και απόπειρα αρπαγής από τον πρώην συνέταιρό του καταγγέλλει 42χρονος ιδιοκτήτης αρτοζαχαροπλαστείου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν ο ένας από τους δύο συνεταίρους, 43 ετών, αποφάσισε να αποχωρήσει από την επιχείρηση ζητώντας από τον άλλο ποσό 21.000 ευρώ για το αρχικό κεφάλαιο που είχε βάλει για την ίδρυσή της. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, παρά την αρχική συμφωνία των δύο ανδρών για το ποσό και την τμηματική καταβολή που ακολούθησε από μέρους του, ο 43χρονος πρώην συνέταιρός του επανήλθε ζητώντας περί τα τέλη Μαΐου του 2014 επιπλέον 5.000 ευρώ.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, δύο άλλα άτομα άρχισαν να επικοινωνούν μαζί του και να τον εκβιάζουν, απαιτώντας αυτοί τα 5.000 ευρώ, προφασιζόμενοι ότι ο πρώην συνέταιρός του χρωστούσε σε αυτούς το ίδιο ποσό. Επίσης, τον Ιανουάριο του 2015 τα δύο αυτά άτομα μετέβησαν στο γραφείο του 42χρονου και απαίτησαν τα χρήματα μεταχειριζόμενοι απειλές κατά του παθόντα.

Τελικά, ο πρώην συνεταίρος, μαζί με έναν εκ των δύο ανδρών που συμμετείχε στους εκβιασμούς, έναν 36χρονο ημεδαπό αλλοδαπό, πλησίασαν τον επιχειρηματία στην περιοχή της Πυλαίας το βράδυ της Δευτέρας, όπου βρισκόταν το αυτοκίνητό του, και επιχείρησαν να τον βάλουν με τη βία στο δικό τους αυτοκίνητο. Εκείνος αντιστάθηκε, ακολούθησε σύντομη πάλη και τελικά οι δύο άνδρες αποχώρησαν από το σημείο.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν χθες Τρίτη στις περιοχές Πανοράματος και Σίνδου, τόσο ο 43χρονος, όσο και ο 36χρονος και συνελήφθησαν.
 
Επιπλέον, προέκυψε ότι σε βάρος των δύο συλληφθέντων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο για τον μεν ημεδαπό, για παράβαση Κ.Ο.Κ. για τον δε αλλοδαπό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 
 

ZENITH