Skip to main content

Θετικά μηνύματα από Barclays για το ευρώ

Την πεποίθησή του ότι το ευρώ θα σταθεροποιηθεί, λόγω των προκλήσεων που θα αντιμετωπίσει το προσεχές διάστημα η αμερικανική οικονομία, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του δολαρίου, εξέφρασε ο επικεφαλή
Την πεποίθησή του ότι το ευρώ θα σταθεροποιηθεί, λόγω των προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει το προσεχές διάστημα η αμερικανική οικονομία, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του δολαρίου, εξέφρασε ο επικεφαλής έρευνας συναλλάγματος της Barclays Capital, Πολ Ρόμπινσον.

Όπως τόνισε ο Ρόμπινσον, η αρνητική συγκυρία για το ευρώ κρύβει τους λόγους για τους οποίους το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα είχε καταστεί τόσο ισχυρό νωρίτερα, δηλαδή το γεγονός ότι το δολάριο αντιμετώπιζε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικές πιέσεις.

Το στέλεχος διευκρινίζει ότι οι ΗΠΑ διατηρούν ένα υπέρογκο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τους, ενώ όσο πλησιάζουν οι αμερικανικές εκλογές του μεσοδιαστήματος (mid-term elections), τόσο οι επενδυτές και οι αναλυτές θα εστιάζουν στα δίδυμα ελλείμματα των ΗΠΑ.

«Παρ΄ όλους τους φόβους για την κατάσταση στις περιφερειακές οικονομίες της Ευρωζώνης και τις επιλογές της γερμανικής πολιτικής, πιστεύω ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη», εκτίμησε ο αναλυτής, σημειώνοντας ότι δεν πιστεύει ότι το ευρώ εξακολουθεί να είναι υπερτιμημένο σε σχέση με τα βραχυπρόθεσμα θεμελιώδη των οικονομιών.

Καταλήγοντας, δε, υπογραμμίζει ότι το πακέτο διάσωσης για τις χώρες της Ευρωζώνης θα επικυρωθεί και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι φόβοι στις αγορές.

ZENITH