Skip to main content

Θετικά μηνύματα από Παπανδρέου

Αισιόδοξος για πρώτη φορά, μετά από αρκετό καιρό, εμφανίστηκε για την πορεία της οικονομίας ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως έχουμε τα πρώτα θετικά σημάδια ότι η Ελλάδα μπορεί, με θυσίες, να βγει α
Αισιόδοξος για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό εμφανίστηκε για την πορεία της οικονομίας ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ , υπογραμμίζοντας πως έχουμε τα πρώτα θετικά σημάδια ότι η Ελλάδα μπορεί, με δύσκολες αποφάσεις και θυσίες, να βγει από αυτή τη δύσκολη θέση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, σημειώνοντας, ωστόσο, πως έχουμε ακόμη μπροστά μας δυσκολίες και μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται. Υπογράμμισε, δε, την αποφασιστικότητα της κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτές τις αλλαγές.

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά με τα προωθούμενα μέτρα για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «έχουμε τεράστια ευθύνη να σώσουμε την οικονομία και αυτό κάνουμε».

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για μέτρα έκτακτης οικονομικής ανάγκης, ενώ επεσήμανε πως στο πλαίσιο του μνημονίου θα γίνει προσπάθεια να εξαντληθεί ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους, συμπληρώνοντας πως αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος της χρεοκοπίας δεν θα χρειαζόταν το μνημόνιο.

Ακόμη επεσήμανε πως στόχος είναι να μπαίνει πιο γρήγορα στην αγορά εργασίας ο νέος και για το λόγο αυτό επιδοτείται ένα μέρος του μισθού.

Τέλος, κατά τον πρωθυπουργό, πολλά από αυτά τα οποία γίνονται είναι αυτά τα οποία ζήτησε ο ελληνικός λαός προεκλογικά, όπως διαφάνεια, αξιοκρατία, ευνομία στο πολιτικό σύστημα και αντιμετώπιση της διαφθοράς.

ZENITH