Skip to main content

Θετικές αντιδράσεις για το Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας

Στήριξη από τον πρόεδρο της ΝΔ και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ έχει η πρότασή του για τη δημιουργία Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.
Στήριξη από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη έχει η πρότασή του για τη δημιουργία Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας, με εθελοντική οικονομική προσφορά των Ελλήνων εντός και εκτός συνόρων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλινικο.

Μιλώντας στη ΝΕΤ το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην πρότασή του για τη δημιουργία Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για συγκρότηση μιας «διαφορετικής συλλογικότητας σε αυτές τις κρίσιμες ώρες».

«Η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο των κερδοσκόπων, που έχουν τους δικούς τους στόχους», σημείωσε ο Φ. Πετσάλνικος και υπενθύμισε τη ρήση του Αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι «μην ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου».

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε, ακόμη, την άποψη ότι η δημιουργία τέτοιου είδους Ταμείου δεν πρέπει να είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αλλά της κοινωνίας των πολιτών.

Ο Φ. Πετσάλνικος δήλωσε στη ΝΕΤ ότι από χθες, Κυριακή, που δημοσιοποίησε την πρότασή του για τη δημιουργία του Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας, είχε θετικά μηνύματα από Έλληνες εντός και εκτός της χώρας.

Ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι πολύ θετικοί στην πρότασή του είναι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί του, ενώ εξέφρασε την ελπίδα το ίδιο θετικοί να είναι και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Σχετικά με τα οικονομικά μέτρα που επίκεινται, ο κ. Πετσάλνικος δήλωσε: «Πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι θα στηριχθούμε στα δικά μας πόδια. Οι αποφάσεις δεν θα είναι ευχάριστες. Θα απαιτηθούν θυσίες, αλλά τα βάρη πρέπει να είναι δίκαια επιμερισμένα».

ZENITH