Skip to main content

Θετική η συμφωνία για την Ελλάδα κατά τη Nomura

Το πόρισμα των Ευρωπαίων ενισχύει σημαντικά την αξιοπιστία της ευρωζώνης τονίζει η Nomura, η οποία θεωρεί ότι ως το πιο πιθανό σενάριο η Ελλάδα να ζητήσει οικονομική βοήθεια.
Το πόρισμα των Ευρωπαίων ενισχύει σημαντικά την αξιοπιστία της ευρωζώνης και κατά προέκταση την αξιοπιστία του ίδιου του ευρώ, σημειώνει η μεγαλύτερη ιαπωνική χρηματιστηριακή, Nomura, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «αναμφίβολα θετική» για την Ελλάδα την απόφαση του Eurogroup.

«Αυτό που μένει να δούμε είναι εάν ο εν λόγω μηχανισμός είναι αρκετός για να διασκεδάσει τους φόβους εκείνων που εκφράζουν δυσπιστία όσον αφορά στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της Ελλάδας», επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

«Παρότι είναι πολύ πιθανό τα επιτόκια να υποχωρήσουν σημαντικά, ώστε ο δανεισμός από τις αγορές να ξαναγίνει ελκυστικός για την Ελλάδα, πιστεύουμε ότι το πιθανότερο είναι πως η Ελλάδα θα ζητήσει και θα λάβει την οικονομική αυτή βοήθεια», συμπληρώνει.

Τέλος, η Nomura εκτιμά ότι ίσως υπάρξουν νομικά κωλύματα στη διάθεση του πακέτου, ωστόσο  δηλώνει σίγουρη ότι η ευρωζώνη δεν είναι πιθανό να επιτρέψει την πτώχευση της Ελλάδας, όπως επιβεβαιώνεται και από την τελευταία απόφαση του Eurogroup.

ZENITH