Skip to main content

Θετικό σήμα για χρηματοδότηση από Eurogroup βλέπει η κυβέρνηση

Η εκτίμηση του Μαξίμου για την απόφαση του Eurogroup σε σχέση με τη στάση της ΕΚΤ, το χρηματοδοτικό πρόβλημα και τις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια.

Θετική χαρακτηρίζει η κυβέρνηση την περίπου μίαμισης ώρας συζήτηση που πραγματοποιήθηκε για την Ελλάδα στο Eurogroup, σημειώνοντας πως οι ελληνικές προτάσεις έγιναν αποδεκτές πολιτικά.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι, ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, γεγονός που αποτελεί θετικό σήμα για να χαλαρώσει η στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως την Τετάρτη ξεκινούν οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και θεσμών, οι οποίες θα γίνονται αποκλειστικά στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα, ενώ υπενθυμίζουν πως «η τρόικα ως μηχανισμός αποτελεί οριστικό παρελθόν».

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν πως κατά τη σημερινή συζήτηση διατυπώθηκε η βούληση των θεσμών για να λυθεί άμεσα το χρηματοδοτικό πρόβλημα. Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι πιστωτές άφησαν ανοιχτό παράθυρο για την εξεύρεση λύσης  στο μείζον θέμα του χρηματοδοτικού κενού, κάτι που επιβεβαίωσε ο Πάνος Καμμένος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν τη βούληση της κυβέρνησης να συνεχίσει τον εμπλουτισμό της λίστας των μεταρρυθμίσεων με επιπρόσθετες επεξεργασμένες προτάσεις.

ZENITH