Skip to main content

Θρίλερ με φήμες και σενάρια για ευρώ και Ελλάδα...

Είναι ασύλληπτη η φημολογία των τελευταίων ωρών σχετικά με το τι συμβαίνει στις αγορές μετοχών και συναλλάγματος και πως «δικαιολογούνται» διάφορες παλινωδίες δεικτών, αξιών κι όχι μόνο.
Είναι ασύλληπτη η φημολογία των τελευταίων ωρών σχετικά με το τι συμβαίνει στις αγορές μετοχών και συναλλάγματος και πως «δικαιολογούνται» διάφορες παλινωδίες δεικτών, αξιών κι όχι μόνο. Όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει με την περίπτωση του ευρώ.

Μεγάλο, ξένο, ειδησεογραφικό πρακτορείο «ανέβασε» αργά χθες μια είδηση, η οποία άφηνε πολλά υπονοούμενα σχετικά με την επόμενη μέρα της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Μάλιστα, άφηνε να εννοηθεί ότι οι εξελίξεις έχουν ως βάση την ...Αθήνα, θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να δώσει και μια επιπλέον δόση εγκυρότητας στο ρεπορτάζ. Το γεγονός, όμως, συνδυάστηκε με την απότομη άνοδο που σημείωσε το ευρώ, προς το τέλος της συνεδρίασης, το οποίο επανέκαμψε πάνω από τα επίπεδα του 1,23, ενώ νωρίτερα είχε κάνει νέο αρνητικό ρεκόρ τετραετίας. Στην πραγματικότητα, όμως, άλλη ήταν η αιτία που ενίσχυσε το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του αμερικανικού.

Πληροφορίες από τη Φραγκφούρτη έφεραν αργά χθες την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφασισμένη να προχωρήσει σε παρέμβαση υπέρ του ευρώ, χωρίς να προσδιορίζεται, όμως, με ακρίβεια ποια θα μπορούσε να είναι η μορφή της. Επίσης, άλλες πληροφορίες έφεραν μεγάλο ευρωπαϊκό τραπεζικό όμιλο να προχωρά σε μεγάλες αγορές ευρώ, στις αγορές, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το απόγευμα η ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να φτάσει ακόμα και στα επίπεδα του 1,236. Το θρίλερ, πάντως, αναμένεται να συνεχισθεί και σήμερα, καθώς αναμένεται μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μέρα από πλευράς trading.

ZENITH