Skip to main content

Θρίλερ με το βίντεο από τη συντριβή του αεροπλάνου της Germanwings(vid)

Ο Γάλλος εισαγγελέας αρμόδιος για τη δικαστική έρευνα για τη συντριβή του A320 της Germanwings κάλεσε σήμερα οποιονδήποτε διαθέτει βίντεο σχετικό με την αεροπορική καταστροφή να το παραδώσει στους ερε

Ο Γάλλος εισαγγελέας αρμόδιος για τη δικαστική έρευνα για τη συντριβή του A320 της Germanwings κάλεσε σήμερα οποιονδήποτε διαθέτει βίντεο σχετικό με την αεροπορική καταστροφή να το παραδώσει στους ερευνητές, διαψεύδοντας ταυτόχρονα ότι έχει στην κατοχή του τέτοιο υλικό.

«Αν υποτεθεί ότι ένα πρόσωπο έχει στην κατοχή του ένα τέτοιο βίντεο, πρέπει να το παραδώσει αμέσως στους ερευνητές της χωροφυλακής» δήλωσε ο Μπρις Ρομπέν σε ανακοίνωση που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο εισαγγελέας διέψευσε ότι «στην παρούσα φάση των ερευνών περιλαμβάνονται στην ανάλυση ένα ή περισσότερα βίντεο στα οποία έχει αποτυπωθεί η συντριβή του αεροσκάφους A320».

Όπως γράφουν το γαλλικό περιοδικό Paris Match και η γερμανική εφημερίδα Bild στο μαγνητοσκοπημένο υλικό επιβάτες «ακούγονται να φωνάζουν 'Θεέ μου' σε πολλές γλώσσες».  Το Paris Match υπορηστίζει ότι μπόρεσαν να κοιτάξουν το βίντεο που προέρχεται από κινητό τηλέφωνο με ειδικό μηχάνημα, ένας ισχυρισμός «εντελώς λανθασμένος» σύμφωνα με τη χωροφυλακή.

«Πρόκειται για εντελώς λανθασμένους ισχυρισμούς», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης, Ζαν Μαρκ Μεσινί, όταν ρωτήθηκε από το αμερικανικό δίκτυο "CNN".

Σύμφωνα με το δίκτυο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι, τα κινητά τηλέφωνα που συλλέχθηκαν από τον τρόπο της τραγωδίας, δεν έχουν ακόμα αξιοποιηθεί από τους ερευνητές κι ότι θα πρέπει να σταλούν για ανάλυση στο Ινστιτούτο Εγκληματολογικών Ερευνών της εθνικής χωροφυλακής στο Ροσνί σου Μπουά, κοντά στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Figaro", ο επικεφαλής της υπηρεσίας που έχει επιφορτιστεί με την έρευνα, θα κληθεί να παρουσιαστεί εντός της ημέρας στον αρχηγό της γαλλικής χωροφυλακής για να δώσει εξηγήσεις για τις διαρροές στοιχείων σε ευρωπαϊκές εφημερίδες και περιοδικά.

Επίθεση στην Bild εξαπολύουν και ευρωπαϊκά ΜΜΕ, τα οποία υποστηρίζουν ότι παραβίασε των κώδικα δεοντολογίας.

H αριστερή εφημερίδα της Γαλλίας "Liberation" επισημαίνει ότι, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας κάνει χρυσές δουλειές στα συντρίμμια του Airbus έχοντας εξασφαλίσει απόρρητα στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν επιφορτιστεί με την έρευνα για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας. "Και αφού τα αποκτήσει, τα δημοσιεύει πρώτη παραβιάζοντας τον κώδικα δεοντολογίας", γράφει η "Liberation".

Σάλος έχει προκληθεί στο μεταξύ για το βίντεο στο οποίο φέρεται να απεικονίζονται οι τελευταίες στιγμές των επιβατών του Airbus A320, που έχει ανέβει στο Youtube από μια άγνωστη πηγή και όχι από τα δύο μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν ότι το έχουν ακούσει το ντοκουμέντο.


ZENITH