Skip to main content

Θρίλερ στην Ιβηρική με τους κερδοσκόπους

Ισπανία και Πορτογαλία προβάλουν αυτή τη στιγμή ως οι δύο πιθανότεροι, επόμενοι, στόχοι των διεθνών κερδοσκόπων, οι οποίοι ήδη ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους στην Ιβηρική.
Ισπανία και Πορτογαλία προβάλουν αυτή τη στιγμή ως οι δύο πιθανότεροι, επόμενοι, στόχοι των διεθνών κερδοσκόπων, οι οποίοι ήδη ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους στην Ιβηρική. Όπως προκύπτει από τις αναλύσεις που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες σε γραφεία συμβούλων, διαχειριστών και όχι μόνο, η περίπτωση των δύο συγκεκριμένων χωρών είναι τόσο «δεμένη» μεταξύ τους που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι μόλις «πέσει» η μία οικονομία τότε θα συμπαρασύρει και την άλλη.

Επισήμως, ωστόσο, τόσο από τη Μαδρίτη όσο κι από τη Λισαβόνα διαψεύδεται κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, όπως διαψεύδεται και η πληροφορία που θέλει την ισπανική κυβέρνηση να ζητά άμεσα βοήθεια από το κοινό αποθεματικό ταμείο της Ευρωζώνης. Το διέψευσε χθες ο ίδιος ο Ισπανός πρωθυπουργός, όμως, οι αγορές δεν φαίνεται να πείθονται. Απόδειξη αποτελεί η βουτιά που έκαναν τα χρηματιστήρια των δύο χωρών κι η αύξηση των spreads στα 10ετή τους ομόλογα, σε σχέση πάντα με τα αντίστοιχα γερμανικά. Το θρίλερ της Ιβηρικής μόλις τώρα φαίνεται να ξεκινάει...

ZENITH