Skip to main content

Θύελλα λουκέτων στον κλάδο της ένδυσης

Καίριο πλήγμα έχει επιφέρει στην ένδυση η οικονομική κρίση, καθώς το 2009 το δυναμικό των επιχειρήσεων του κλάδου μειώθηκε κατά 20%. Δράσεις στήριξης του κλάδου αναλαμβάνει το ΒΕΘ, όπως η επίδειξη μόδ
του Δημήτρη Τσάκωνα
tsakonas@voria.gr


Καίριο πλήγμα στον κλάδο της ένδυσης και συγκεκριμένα στους βιοτέχνες, κατασκευαστών ετοίμων ενδυμάτων, έχει επιφέρει η οικονομική κρίση. Οι βιοτεχνίες ρούχων κλείνουν η μία μετά την άλλη και οι εναπομείναντες βιοτέχνες ανησυχούν έντονα για το μέλλον τους.

«Στον κλάδο της ένδυσης εξαιτίας της κρίσης δυο βιοτεχνίες κλείνουν, μία ανοίγει. Το 2009 είχαμε 259 διαγραφές από το επιμελητήριό μας, μόνο 108 νέες βιοτεχνίες εγγράφησαν. Το δυναμικό μας μειώθηκε, δηλαδή, κατά 20% τον τελευταίο χρόνο», ανέφερε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Μαγόπουλος, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα με αφορμή την επίδειξη μόδας που διοργανώνει το Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Σωματείο Βιοτεχνών Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων Θεσσαλονίκης.  

Ο κ. Μαγόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει τους βιοτέχνες, λαμβάνοντας μέτρα που θα διευκολύνουν τον κλάδο, ώστε να μην χαθεί το «οξυγόνο» της ελληνικής οικονομίας.

Πρωτοστάτης στη διοργάνωση είναι το Σωματείο Βιοτεχνών Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων Θεσσαλονίκης. Η επίδειξη μόδας έχει ως στόχο να καταστεί η Θεσσαλονίκη μητρόπολη της μόδας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και να προβληθούν οι Θεσσαλονικείς σχεδιαστές που θα παρουσιάσουν μοναδικές δημιουργίες για το καλοκαίρι του 2010. Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Σωματείου, κα Αναστασία Βαβούρα, από τα 130 περίπου μέλη που απαριθμεί το σωματείο στην επίδειξη θα συμμετάσχουν πάνω από 50.

Στη μεγάλη πασαρέλα, πενήντα μέτρων που θα στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους, από το ύψος της Μητροπόλεως ως την παραλία, είκοσι πέντε μοντέλα θα παρουσιάσουν γυναικεία και αντρικά ενδύματα δια χειρός Θεσσαλονικέων σχεδιαστών.

Η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2010 και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου και της νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η εταιρία European Event Management.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρθενική επίδειξη μόδας πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2009 στη συμβολή των οδών Πτολεμαίων και Συγγρού και αποτέλεσε το εφαλτήριο, προκειμένου να συναφθούν νέες συνεργασίες.

Μετά το πέρας της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά επίδειξη μόδας στο Λευκό Πύργο.   

ZENITH