Skip to main content

Τι ακριβώς συμβαίνει στο «τρίγωνο» MIG – Πειραιώς – Ντουμπάι

Οι άγνωστες λεπτομέρειες, οι κινήσεις και οι διαψεύσεις – Τι επιχείρησε ο κ. Ανδρ. Βγενόπουλος.
Προσπάθεια να κλείσει «επί τόπου» κάθε συζήτηση και κάθε φημολογία που την έφερε να συζητά με τους Άραβες του Dubai Investment Group (DIG), για να εξαγοράσει το ποσοστό τους στην Marfin Investment Group (MIG), έκανε χθες και συνεχίζει να κάνει και σήμερα η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Συγκεκριμένα, με δήλωση στο Reuters αρμόδιου στελέχους της, διαψεύστηκε κάθε τέτοια πρόθεση, ενώ αργά χθες, σε επικοινωνία της Voria.gr με άλλο διοικητικό παράγοντα της τράπεζας επαναλήφθηκε με κατηγορηματικό τρόπο η ίδια θέση.

Γεγονός αποτελεί, πάντως, ότι τα τελευταία 24ωρα είχαν πληθύνει οι φήμες που ήθελαν μιας κάποιας μορφής προσέγγιση μεταξύ της Πειραιώς και της MIG να εκκολάπτεται. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, οι επαφές γίνονταν ακόμα κι ...απευθείας, μεταξύ των διοικήσεων των δύο οργανισμών, κάτι το οποίο, επίσης, διαψεύδεται.

Οι πληροφορίες της Voria.gr μάλιστα αναφέρουν ότι αμέσως μετά το ξέσπασμα της κρίσης στο Ντούμπαι ο επικεφαλής της MIG κ. Ανδρ. Βγενόπουλος, εκπροσωπώντας και ομάδα εφοπλιστών πρότεινε στην DIG να εξαγοράσει το ποσοστό της στον όμιλο. Τα χρονικά περιθώρια, όμως, ήταν στενά και τελικώς το εγχείρημα δεν προχώρησε.

ZENITH