Skip to main content

Τι απάντησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην πανελλαδική έρευνα (photos)

Διαβάστε τι απαντήσεις έδωσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην πανελλαδική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το τη «Metron Analysis».
Πριν από λίγες μέρες το «SDNA», σε συνεργασία με τη «Metron Analysis» δημοσιοποίησε μία μεγάλη έρευνα σχετικά με τις οπαδικές προτιμήσεις στη χώρα μας. 
 
Σήμερα έκανε την εμφάνισή της μία που ασχολείται με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι απαντούν σε 18 συγκεκριμένες ερωτήσεις (αυθόρμητη απάντηση) σε καίρια και φλέγοντα ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και σε ερωτήσεις που… ζεματάνε! 
 
Οι απαντήσεις όπως και τα ποσοστά είναι εντυπωσιακά, αφού για πρώτη φορά με επίσημα στοιχεία και νούμερα, η πανελλαδική δημοσκόπηση του SDNA, αποκαλύπτει πως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, εκφράζουν την απογοήτευση τους για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας τους, κάνουν λόγο με ποσοστά ρεκόρ γι; διαιτητική / θεσμική εύνοια του Ολυμπιακού και βγάζουν υπεροχή μόνο σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν τους ίδιους τους οπαδούς της ομάδας τους.
 
Διαβάστε αναλυτικά τις απαντήσεις τους στους παρακάτω πίνακες…
 
Image
paok ereuna 1
 
 
Image
paok ereuna 2
 
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
 
Mε τα κόκκινα στοιχεία σημειώνεται στους πίνακες η ομάδα που πήρε τις περισσότερες απαντήσεις. 
 
Στους Ολυμπιακούς τα υψηλότερα ποσοστά συναντήθηκαν στην αίσθηση υπεροχής που αισθάνονται αυτή τη στιγμή σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο, στους Παναθηναϊκούς είχαν να κάνουν με την παράδοση (ευρωπαϊκή πορεία, παράδοση, ιστορία), σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ παρατηρούμε μία διάθεση του κόσμου του να αποθεώσει τον ίδιο τον κόσμο της ομάδας που τον βάζει πάνω από όλα! 
 
Κάπως έτσι λοιπόν τα πιο υψηλά ποσοστά υπεροχής και θετικής ψήφους των οπαδών του ΠΑΟΚ πάει στις ερωτήσεις πως η ομάδα τους έχει την καλύτερη έδρα (57%) και τους καλύτερους φιλάθλους (50%).
 
✓ Πολύ υψηλά ποσοστά παίρνουν οι απαντήσεις πως η διοίκηση του ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται (39%) και σέβεται (37%) τους φιλάθλους της ομάδας. Με άλλα λόγια οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θεωρούν πως η ΠΑΕ κάνει βήματα μπροστά σε αυτή την κατεύθυνση και δείχνει πως προσπαθεί να βελτιωθεί. 
 
Εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά των οπαδών του ΠΑΟΚ (36%) που πιστεύει ότι η ομάδα τους (παρά την απουσία τίτλων) βελτιώνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα οι οπαδοί του Δικεφάλου του Βορρά εκτιμούν σε ποσοστό 32% πως η διοίκηση της ομάδας τους είναι η μόνη που μάχεται για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου κι αυτό προκύπτει προφανώς από τις κινήσεις που βλέπουν να γίνονται σε διάφορα επίπεδα, κυρίως των κέντρων αποφάσεων.
 
Όπως οι οπαδοί του Παναθηναϊκού (43%), έτσι κι αυτοί του ΠΑΟΚ (39%) απάντησαν πως ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα, με την ομάδα του Δικεφάλου του Βορρά να συγκεντρώνει μόλις το 29% των απαντήσεων από τους δικούς της οπαδούς. (Υπενθυμίζουμε ότι η έρευνα έγινε από τις 18 ως τις 28 Φεβρουαρίου εν μέσω της έντονης αγωνιστικής κρίσης του ΠΑΟΚ).
 
Πολύ μεγάλη είναι η διασπορά απόψεων ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ σε ό,τι αφορά το διοικητικό μοντέλο. Με 27% ο Ολυμπιακός εμφανίζεται να έχει την καλύτερη διοίκηση, έπεται αυτή των «ασπρόμαυρων» με 23%, ενώ ακριβώς η ίδια εικόνα υπάρχει και στην ερώτηση για ό,τι αφορά την χειρότερη διοίκηση. Παρά τα στείρα, άνευ τίτλων, χρόνια, περίπου 1/4 οπαδούς του ΠΑΟΚ εκτιμούν πως η ομάδα τους έχει την καλύτερη διοίκηση.
 
Έντονη είναι η δυσπιστία των οπαδών του ΠΑΟΚ σε ότι αφορά την οικονομική διαφάνεια των ομάδων αφού το 31% απάντησε πλειοψηφικά πως δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να είναι φερέγγυα στα οικονομικά της, με πολύ μικρά ονομαστικά ποσοστά στους συλλόγους.
 
Πολύ έντονη είναι η κυριαρχία του Ολυμπιακού στις ερωτήσεις για την πιο εύρωστη ομάδα, αυτήν με τις καλύτερη πολιτική στις μεταγραφές, αλλά και αυτή που πετυχαίνει τους στόχους της. Σχεδόν σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, οι Παοκτσήδες βάζουν στη δεύτερη θέση της επιλογής τους τον ΠΑΟΚ.  
 
Τέλος στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ συναντούμε την πιο σκληροπυρηνική αντίδραση και τα μεγαλύτερα ποσοστά στην ερώτηση περί διαιτητικής, πολιτειακής και θεσμικής εύνοιας. Εκεί ο Ολυμπιακός εισπράττει το 85% και το 80% των απαντήσεων με ποσοστά ρεκόρ, που ερμηνεύονται από το γεγονός πως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θεωρούν ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν εισπράξει πάνω τους μεγάλο μέρος από αυτή την έλλειψη ισονομίας.
Business Story
Off

ZENITH