Skip to main content

Τι «διέταξε» τους υπουργούς του ο κ. Τσίπρας

Όσοι υπουργοί έκαναν μέχρι τώρα δύσκολη τη ζωή των τεχνικών κλιμακίων, καλούνται με εντολή πρωθυπουργού να αναθεωρήσουν τη στάση τους...

Σαφή και κατηγορηματική εντολή σε τουλάχιστον τρία «μνημοναικά υπουργεία» να συνεργασθούν πλήρως με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών που βρίσκονται στην χώρα, έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στους αποδέκτες αυτής της εντολής συμπεριλαμβάνονται και ορισμένοι από τους πιο «σκληρούς» υπουργούς της κυβέρνησης του, όπως ο υπουργός Εργασίας, Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής του, Στρατούλης, οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα όχι απλά αρνήθηκαν να συναντηθούν με τους απεσταλμένους των θεσμών, αλλά μάλλον έκαναν τη ζωή τους δύσκολη και όταν επιχειρούσαν να αποτανθούν σε υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων τους.

Αυτή τη φορά, υπό το βάρος της πίεσης που ασκείται στον Ελληνα πρωθυπουργό, τόσο από τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής, Ζαν Κλοντι Γιουνκέρ, όσο και από τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, οι πόρτες όλων των υπουργείων που θα «χτυπήσουν» θα πρέπει να ανοίξουν. Βεβαίως, εδώ θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι και στο παρελθόν, ο κ. Τσίπρας είχε προβεί σε ανάλογες παρινέσεις, περί συνεργασίας με τους θεσμούς, αλλά όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, ποτέ δεν εισακούσθηκε. Γι' αυτό και υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το αν τώρα τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη θα πειθαρχήσουν.

ZENITH