Skip to main content

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Τσίπρα - Θεοδωράκη

Τετ α τετ διάρκειας μιάμισης ώρας είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Μίκης Θεοδωράκης, στο σπίτι του γνωστού μουσικοσυνθέτη στου Φιλοπάππου.

Τετ α τετ διάρκειας μιάμισης ώρας είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Μίκης Θεοδωράκης, στο σπίτι του γνωστού μουσικοσυνθέτη στου Φιλοπάππου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η μάχη χρειάζεται στρατηγική και μυαλό και πρόσθεσε ότι το πιο σημαντικό εφόδιο που έχει η κυβέρνηση είναι η πλατιά λαϊκή ενότητα. «Είσαι πολεμιστής και σαν παλιός πολεμιστής χρειάζεται στρατηγική και μυαλό. Δεν πρέπει κανείς να πέσει στη φάκα του αντιπάλου», είπε στον μουσικοσυνθέτη ο πρωθυπουργός, στο σύντομο διάλογο των δύο ανδρών μπροστά στις κάμερες.

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε στον κ. Τσίπρα πως ηγείται μία κυβέρνησης με μεγάλη απήχηση στην κοινωνία ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση. «Εσύ είσαι ο πρωθυπουργός της χώρας και εκφράζεις τη θέληση του ελληνικού λαού, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Αυτό ξεσήκωσε τον κόσμο, γιατί ο κόσμος έχει αίσθηση, κατάλαβε δηλαδή ότι είμαστε πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος», ανέφερε ο μουσικοσυνθέτης.

«Θέλει καλή στρατηγική, θα στα πω αναλυτικά», απάντησε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος κατά την έξοδό του από την οικία του Μ.Θεοδωράκη δεν προέβη σε δηλώσεις.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο άρθρου του κ. Θεοδωράκη στο οποίο καλούσε την κυβέρνηση να καταργήσει όλα τα μέτρα των μνημονίων και να βρει τη δύναμη να πει «έστω και τώρα "όχι" στο "nein" του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Bόλφγκανγκ Σόιμπλε».

 

ZENITH