Skip to main content

Τι φοβάται ο Τσίπρας

Η έντονη δυσαρέσκεια που εκφράσθηκε κατά τη προχθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εκλαμβάνεται ως ένα απλό πρώτο δείγμα του τι επίκειται.

Ανοικτά εκφράζεται πλέον ο φόβος, ακόμα και στον πυρήνα της κυβέρνησης Τσίπρα ότι οι αντιδράσεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στη συμφωνία που υπογράφτηκε με τους δανειστές μπορεί να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις. Η έντονη δυσαρέσκεια που εκφράσθηκε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εκλαμβάνεται ως ένα απλό πρώτο δείγμα του τι επίκειται.

Την ίδια στιγμή, οι μεμονωμένες βολές ακόμα και υπουργών κατά της κεντρικής κυβερνητικής γραμμής συνεχίζονται ακάθεκτες, όπως, για παράδειγμα, συνέβη όταν ο αρμόδιος υπουργός Π. Λαφαζάνης, δήλωσε σε συνέντευξη του (σσ: προκαταλαμβάνοντας τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας), ότι «η ΔΕΗ δεν αποκρατικοποιείται». Επίσης με δηλώσεις τους, το παράδειγμα του ακολουθούν και άλλοι υπουργοί αλλά και βουλευτές, που σπεύδουν να διαχωρίζουν τη θέση τους από την κεντρική γραμμή της κυβέρνησης. Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες φήμες, που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες ετέθη ακόμα και θέμα παραίτησης υπουργού, με το πρόσχημα της κούρασης και των προβλημάτων υγείας.

Κι ενώ εντός της κυβέρνησης ο κ. Αλέξης Τσίπρας συναντά ισχυρή αντίσταση, εκτός βρίσκει απρόσμενους συμμάχους. Όπως, για παράδειγμα, ισχύει με την  παρέμβαση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ελλάδας στις τρέχουσες εξελίξεις. Ως γνωστόν, στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι «η μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης, όπως αυτή καταγράφεται στη λίστα του Υπουργείου Οικονομικών, δημιουργεί προσδοκίες για την πολυπόθητη κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη».

ZENITH