Skip to main content

Τι γράφουν οι New York Times για τους Έλληνες πολιτικούς

Στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας μας και στους επιγόνους γνωστών πολιτικών οικογενειών, που κυβερνούν την Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια, αναφέρεται σήμερα σε άρθρο της η μεγαλύτερη αμερικανική ε
Στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας μας και στους επιγόνους γνωστών πολιτικών οικογενειών, που κυβερνούν την Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια, αναφέρεται σήμερα σε άρθρο της η μεγαλύτερη αμερικανική εφημερίδα New York Times.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους Γιώργο Παπανδρέου, Κώστα Καραμανλή, αλλά και Ντόρα Μπακογιάννη, στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και που ενδεχομένως θα μπορούσε να αλλάξει τους όρους της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα, αλλά και στο γεγονός ότι ενώ οι Κωνσταντίνος Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου με τις πολιτικές τους συνέβαλλαν στην ανάπτυξη της χώρας, παράλληλα την υπέθαλψαν κιόλας.

Πώς εξηγείται αυτό το φαινόμενο; Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τακτική των διορισμών και των τακτοποιήσεων, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, είναι αυτή που σήμερα καταδυναστεύει τη χώρα. Στο άρθρο, τέλος, γίνεται αναφορά στην αποχώρηση της κ. Μπακογιάννη από τη ΝΔ, αλλά και σε μια σειρά από άλλες, ουσιαστικές λεπτομέρειες της κεντρικής πολιτικής σκηνής της χώρας, ενώ το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα σχόλια που τις συνοδεύουν.

ZENITH