Skip to main content

Τι κάνουν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης που δεν επανεξελέγησαν

Γιώργος Ορφανός, Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη, Χρυσούλα Γιαταγάνα και Γαβριήλ Αβραμίδης μπορεί να έχασαν τη βουλευτική έδρα, όμως συνεχίζουν να ασχολούνται ενεργά με τα κοινά.

του Τάσου Τασιούλα

Μετά τις εκλογές τι; Τι κάνουν οι πρώην βουλευτές, που ήταν υποψήφιοι και δεν εξελέγησαν στην αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου; Τέσσερις από τους πιο γνωστούς βουλευτές της Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Ορφανός (ΝΔ), η Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη (ΔΗΜΑΡ), ο Γαβριήλ Αβραμίδης και η Χρυσούλα Γιαταγάνα (ΑΝΕΛ) μπορεί να είναι εκτός Βουλής, δεν παύουν όμως να ασχολούνται ενεργά με την πολιτική.

Ο πρώην υπουργός, Γιώργος Ορφανός, όχι μόνο ασχολείται ενεργά, αλλά διατηρεί σε λειτουργία και το πολιτικό γραφείο του στην οδό Μητροπόλεως. Παράλληλα όμως επέστρεψε στην καθημερινή ενασχόληση με την κατασκευαστική εταιρία του.

Όπως είπε στη Voria.gr, «έχω τη δουλειά μου ως μηχανικός, στην οποία επέστρεψα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έπαψα να ασχολούμαι με την πολιτική. Το ενδιαφέρον παραμένει και μάλιστα αμείωτο. Γι’ αυτό και διατήρησα το πολιτικό γραφείο και φροντίζω να είμαι σε επαφή με τους 21.000 Θεσσαλονικείς που με τίμησαν με την ψήφο τους. Παρακολουθώ στενά τις πολιτικές εξελίξεις και ασχολούμαι ενεργά με τα κομματικά θέματα στη ΝΔ. Επίσης, συζητάω όπου πρέπει και όπου χρειάζεται…».

Η Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη μπορεί επίσης να επέστρεψε στο μελετητικό της γραφείο, που έχει αναλάβει ο γιος της, όμως δεν παύει να ασχολείται με την πολιτική. Είναι άλλωστε συχνές οι παρεμβάσεις της υπέρ του κυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες είχαν ξεκινήσει προεκλογικά, όταν η ίδια είχε τοποθετηθεί εντός της ΔΗΜΑΡ υπέρ της λύσης της συνεργασίας με το κόμμα από το οποίο προέρχεται.

«Επέστρεψα στο γραφείο, τη μελετητική εταιρία που διατηρώ από παλιά, αλλά σε ό,τι αφορά την πολιτική παρακολουθώ τα πάντα. Είναι τόσο σημαντικές οι εξελίξεις που δε θα μπορούσα να μείνω αδιάφορη. Είμαι πάντα στη φάση υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χρειάζεται υπομονή σε όλα τα ζητήματα. Προς το παρόν κάνω κι εγώ μια ανασκόπηση σε όσα συνέβησαν πολιτικά», τόνισε η κ. Ξηροτύρη.

Το όνομά της έχει ακουστεί για την κατάληψη κάποιας θέσης ως επικεφαλής εποπτευόμενου οργανισμού στη Θεσσαλονίκη. Η ίδια πάντως δε θέλει να αποκαλύψει το παραμικρό. Συνιστά υπομονή…

Η Χρυσούλα Γιαταγάνα έχει αφιερωθεί στη συγγραφή του βιβλίου της, όπως είχε γράψει η Voria.gr. Από μόνο του αποτελεί πολιτική πράξη, καθώς το βιβλίο έχει να κάνει, όπως είχε αποκαλύψει η ίδια, και με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 1980. Παράλληλα, όπως πληροφορείται η Voria.gr οι επισκέψεις της στα υπουργεία είναι συχνές…

Ο Γαβριήλ Αβραμίδης μπορεί να έχασε τη θέση του από τον Κώστα Ζουράρη στη Βουλή, αλλά φαίνεται ότι βρήκε συνέχεια στο πολιτικό μέλλον του, με τη θέση συμβούλου στο πλευρό του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου.

ZENITH