Skip to main content

Τι κρύβεται πίσω από την επιστολή σε ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ

Όπως λένε οι μυημένοι στο «αντικείμενο», κατ΄ αυτόν τον τρόπο ξεκινά η διαβούλευση των όρων της υπαγωγής της Ελλάδας στο σχέδιο σωτηρίας των τριών.
Τι σηματοδοτεί η χθεσινή επιστολή προς ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ του υπουργείου Οικονομικών;  Όπως λένε οι μυημένοι στο «αντικείμενο», κατ΄ αυτόν τον τρόπο, αυτό το οποίο γίνεται είναι ότι ξεκινά η διαβούλευση των όρων της υπαγωγής της Ελλάδας στο σχέδιο σωτηρίας των τριών.

Αλλά υπό καθεστώς προστασίας. Κι αυτό γιατί η ελληνική κυβέρνηση αρχικώς επιχείρησε να το πράξει μόνη της, χωρίς τη βοήθεια της επιστολής, αλλά είδε τα spreads να εκτοξεύονται και πάλι με μεγάλη ευκολία στις 400 και 435 μονάδες βάσης.

Οπότε, τρομαγμένη, προσέφυγε στις... υπηρεσίες της, ευελπιστώντας ότι οι αγορές θα αφήσουν την Ελλάδα στην ησυχία της. Γεγονός αποτελεί ότι μετά τη δημοσιοποίηση της, σημειώθηκε υποχώρηση κάτω από τις 400 μονάδες, αλλά μένει να φανεί σήμερα και κυρίως την ερχόμενη εβδομάδα αν αυτή η κίνηση ήταν συγκυριακή ή συνιστά τάση. Το παράδοξο, βεβαίως, ήταν ότι η προσφυγή στη βοήθεια χαιρετήθηκε με ικανοποίηση κι από το ΧΑ. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

ZENITH