Skip to main content

Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση της Β. Παπανδρέου

Είναι ο διοικητής της ΤτΕ ο πραγματικός στόχος της Β. Παπανδρέου, η οποία «συντονίζει» την ομάδα των 15 αντιδρώντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ; Οι απόψεις επ’ αυτού διίστανται.
Είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ο πραγματικός στόχος της κ. Βάσως Παπανδρέου, που «συντονίζει» την ομάδα των 15 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αντιδρούν σε κάθε ευκαιρία στην ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης; Οι απόψεις επ’ αυτού διίστανται. Πολλοί, ωστόσο, είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα ο στόχος της δεν είναι άλλος από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Κι απλώς την «πληρώνει» ο κ. Γιώργος Προβόπουλος. Γι’ αυτό και σε κάθε ευκαιρία στοχοποιείται.

Όπως, για παράδειγμα, συνέβη χθες - πάλι - με την περίπτωση της εκκαθάρισης των ομολόγων. Η κ. Παπανδρέου έρχεται κι επανέρχεται στο θέμα, ζητώντας επιπλέον στοιχεία, επειδή, πέραν όλων των άλλων, γνωρίζει ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο βάζει και τον κ. Παπακωνσταντίνου σε θέση απολογητή. Το πιθανότερο είναι ότι μετά και την απάντηση που θα της δοθεί για το εν λόγω ζήτημα εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος, θα επιστρέψει στο ίδιο ζήτημα, όπως επιστρέφει ξανά στο θέμα του φαρμάκου και των προμηθειών.

Εκεί έχει ανοίξει μια «βεντέτα» με την υπουργό Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία, προς το παρόν, δεν φαίνεται ότι θα λήξει σύντομα. Και κάπως έτσι θα συντηρείται η ένταση στο κυβερνητικό στρατόπεδο, η οποία ελέγχθηκε κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, αλλά εξακολουθεί παρ’ όλα αυτά να υπάρχει.

ZENITH