Skip to main content

Τι κρύβουν τα πήγαινε - έλα των τραπεζιτών στην Άγκυρα

Η διάψευση της Τράπεζας της Ελλάδας, η επίσκεψη του κ. Προβόπουλου και ο στόχος της Εθνικής Τράπεζας
Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι επισκέψεις κορυφαίων Ελλήνων τραπεζιτών στην Τουρκία. Ως γνωστόν, στην Άγκυρα βρέθηκε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής κ. Απόστολος Ταμβακάκης, ενώ στην τουρκική πρωτεύουσα βρέθηκε προ ημερών και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιώργος Προβόπουλος.

Ως γνωστόν, με χθεσινοβραδινή παρέμβασή τους, κύκλοι της ΤτΕ υποστήριζαν ότι η παρουσία εκεί του κ. Προβόπουλου εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων με τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών των χωρών στις οποίες έχει παρουσία το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Διευκρίνιζαν, μάλιστα, ότι τις προσεχείς ημέρες ο διοικητής της ΤτΕ έχει προγραμματίσει να συναντηθεί και με τον Αλβανό ομόλογό του Α. Φορλάνι.

Ωστόσο αποτελεί αδιάψευστο γεγονός ότι όσες επισκέψεις Ελλήνων τραπεζιτών έγιναν το τελευταίο διάστημα στην Άγκυρα δεν είχαν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κι ότι η Εθνική Τράπεζα ενδιαφέρεται σφόδρα να επεκτείνει την παρουσία της στη γειτονική χώρα προσθέτοντας άλλα 75 καταστήματα στο δίκτυο της θυγατρικής της Finansbank.

Μάλιστα, η σχετική ανακοίνωση έχει γίνει εδώ και καιρό και το μόνο που προκαλεί ερωτηματικά είναι γιατί δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα. Γεγονός, όμως, αποτελεί ότι από του σημείου αυτού έως εκείνου που περιγράφει η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, περί μυστικών συναντήσεων και επισκέψεων στη γειτονική χώρα Ελλήνων τραπεζιτών, η απόσταση είναι μεγάλη.

ZENITH