Skip to main content

Τι λεφτά δανείσθηκαν οι τράπεζες από την ΕΚΤ

Στα 89,4 δισ. ευρώ ανήλθε η χρηματοδότηση της ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες στα τέλη Μαΐου, αυξημένη κατά 80% από τις αρχές της χρονιάς, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Στο ποσό των 89,4 δισ. ευρώ έφτασε το συνολικό ύψος των χρηματοδοτήσεωνπου έκανε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προς τις ελληνικέςεμπορικές τράπεζες, από τις αρχές του χρόνου, έως το τέλος Μαίου.

Το νούμερο αυτό είχε δημοσιεύσει εδώ και μέρες η Voria.gr, με βάση ταστοιχεία που της είχαν διοχετεύσει αρμόδια τραπεζικά στελέχη, αλλάμόλις τώρα επιβεβαιώνονται από στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας πουδημοσίευσε το Reuters.

Σε σχέση με τις αρχές Ιανουαρίου, το ποσό αυτό συνιστά αύξηση της τάξηςτου 80%, η οποία είναι πολύ μεγάλη. Σε σχέση, ωστόσο, με τα δανεικά πουέχουν πάρει μέχρι σήμερα οι ισπανικές και οι πορτογαλικές τράπεζες, τοποσό που αφορά στις ελληνικές τράπεζες, ήταν κι εξακολουθεί να είναιελάχιστο. Αρκεί να σημειωθεί ότι μόνο το Μάιο, οι τράπεζες της Ιβηρικήςδανείσθηκαν από την ΕΚΤ περί τα 120 δισ. ευρώ.

ZENITH