Skip to main content

Τη μεγάλη ανατροπή ετοιμάζει η ΑΔΕΔΥ

Μια μεγάλη ανατροπή φέρεται να σχεδιάζει η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ, ως προς την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού.
Μια μεγάλη ανατροπή φέρεται να σχεδιάζει η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ ως προς την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προτίθεται να προχωρήσει σε αίτηση ακύρωσης της απόφασης, προσφεύγοντας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Μάλιστα, όπως συμπληρώνουν οι ίδιες πληροφορίες, προκειμένου να «δέσει» το θέμα από κάθε άποψη, σχεδιάζει να προσφύγει στον ίδιο φορέα και μέσω άλλης οδού και συγκεκριμένα μέσω μεμονωμένων προσφυγών που θα κάνουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι για τον ίδιο λόγο και πάλι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Στην περίπτωση που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δικαιωθεί, τότε η κατάσταση περιπλέκεται σοβαρά, καθώς η κυβέρνηση θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.

Από τη μία θα πρέπει να εφαρμόσει το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης κι από την άλλη δεν θα πρέπει να παραβεί την κοινοτική νομοθεσία. Κατά συνέπεια οι εξελίξεις αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

ZENITH