Skip to main content

Τι μηνύματα στέλνει η Ουγγαρία στην... Ελλάδα

Το δράμα της Ουγγαρίας προκαλεί... σύγκρυο στην Ελλάδα. Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ούτε που θέλουν να σκεφτούν το ενδεχόμενο «παγώματος» του προγράμματος εξυγίανσης της εγχώριας οικονομία
Το δράμα της Ουγγαρίας προκαλεί... σύγκρυο στην Ελλάδα. Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ούτε που θέλουν να σκεφτούν το ενδεχόμενο «παγώματος» του προγράμματος εξυγίανσης της εγχώριας οικονομίας, καθώς κάτι τέτοιο θα είχε σαν αποτέλεσμα να επαναληφθεί κι εδώ ό,τι και στη Βουδαπέστη. Δηλαδή, ταυτόχρονο «πάγωμα» της οικονομικής βοήθειας και διακοπή της παροχής ρευστότητας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η ψήφιση του ασφαλιστικού αποτέλεσε ένα καλό crash test, από το οποίο πέρασε με επιτυχία η χώρα κι άρα δεν θα έχει πρόβλημα στην έγκριση της δεύτερης δόσης των 9 δισ. ευρώ. Το άγχος όμως παραμένει καθώς, όπως αποδείχθηκε, στην Ουάσινγκτον δεν αστειεύονται. Αρχικά τιμώρησαν αυστηρά το Βουκουρέστι, όταν παρεκτράπηκε το προγράμματος και μετά το ίδιο έκαναν και με τη Βουδαπέστη όταν επιχείρησε, για μικροπολιτικούς λόγους, να εξοκείλει.

Η Αθήνα, ωστόσο, είναι ήρεμη ότι έως το τέλος του χρόνου, τουλάχιστον, όλα θα κυλήσουν ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Επικαλούνται, μάλιστα, μια άτυπη συνεννόηση που έγινε αρμοδίως γι’ αυτόν τον σκοπό.

ZENITH