Skip to main content

Τη νέα κυβέρνηση συναντά σήμερα ο Ντάισελμπλουμ

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσει σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τις χθεσινές του προειδοποιήσεις για εκτροχιασμό του προϋπολογισμού. Θα συναντηθεί με Τσίπρα και

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσει σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Με τις συνομιλίες «αυτές ξεκινά η διαβούλευση με τους εταίρους, που θα οδηγήσει σε βιώσιμη, συνολική συμφωνία για την ανασυγκρότηση της κοινωνικής οικονομίας της χώρας, στο πλαίσιο μιας εξελισσόμενης Ευρώπης».

Είναι «πολύ νωρίς για να κριθεί» τι θα πράξει στην πραγματικότητα η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, τόνισε σε δηλώσεις του από το Άμστερνταμ, ο κ. Ντάισελμπλουμ. Ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα εκτροχιάσει τις μεταρρυθμίσεις και θα καθυστερήσει την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας εάν επιμείνει να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις.

Ο Ολλανδός αξιωματούχος ανέφερε ότι είναι έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις της Αθήνας για την ελάφρυνση του χρέους, πρόσθεσε όμως ότι «αυτό που είναι πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι απλά να τηρήσει τις συμφωνίες που έχουμε συνάψει».

Εάν γίνουν μεγαλύτερες κρατικές δαπάνες, που θα μετατρέψουν το δημοσιονομικό πλεόνασμα σε έλλειμμα, «η ελάφρυνση του χρέους δεν θα βοηθήσει» έκρινε ο επικεφαλής του Eurogroup ο οποίος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «τρέφει τη φιλοδοξία» να παραμείνει στην ευρωζώνη, και το ίδιο θέλουν και οι εταίροι της.

ZENITH