Skip to main content

Τι πραγματικά διακυβεύεται αύριο

Το βασικό ερώτημα που φαίνεται να απασχολεί αυτή τη στιγμή μια μεγάλη μερίδα αναποφάσιστων ψηφοφόρων, λίγο πριν φτάσει η ώρα να μπουν στο παραβάν.

Ποιο είναι το βασικό ερώτημα που φαίνεται να απασχολεί αυτή τη στιγμή μια μεγάλη μερίδα αναποφάσιστων ψηφοφόρων, λίγο πριν φτάσει η ώρα να μπουν στο παραβάν;

Σύμφωνα με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης, το ενδεχόμενο να μπει η χώρα σε περιπέτειες, σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της με την Ευρώπη και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο ενιαίο ευρωπαικό νόμισμα, εξακολουθεί να αποτελεί το βασικό μέλημα της.

Γι' αυτό και όταν ερωτάται σχετικά, δηλώνει σε ποσοστό πάνω και από 80% ότι δεν θέλει να διακινδυνεύσει επ' ουδενί τη συμμετοχή της χώρας στο ευρώ. Αυτόν ακριβώς το φόβο επιχείρησε να «αξιοποιήσει» η Νέα Δημοκρατία, μέσω της καμπάνιας της, αλλά όλα δείχνουν ότι το έκανε... άγαρμπα. Το αποτέλεσμα ήταν τελικά να λειτουργήσει απωθητικά για το κυβερνόν κόμμα η όλη συζήτηση και «πηγαίνοντας για μαλλί, να βγει κουρεμένο».

Στον ΣΥΡΙΖΑ, πάλι, αντιλήφθηκαν γρήγορα ότι αυτή τη φορά η λογική του φόβου δεν θα πιάσει, επαναπαύτηκαν και απλώς μετρούν κέρδη. Εφτασαν στο σημείο να κυνηγούν αυτή την στιγμή το στόχο της αυτοδυναμίας, χωρίς να κάνουν και... πολλά. Το θέμα είναι αν, ερχόμενοι στην εξουσία, θα έχουν και plan a' για τη διακυβέρνηση της χώρας. Κυρίως σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των σχέσεων με την τρόικα.

Το πρόβλημα στην περίπτωση της Κουμουνδούρου είναι ότι έχει πεισθεί ότι θα... πείσει τους εταίρους για την πολιτική της. Το πρόβλημα είναι ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτή τη στιγμή, τις περισσότερες πιθανότητες έχει το ενδεχόμενο της αποτυχίας αυτής της απόπειρας. Και κάπου εκεί ξεκινά η συζήτηση για το Grexit.

ZENITH